Rezultatele primelor simulări din Capitală vor fi afişate luni în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Subiectele de la simulări au avut un nivel peste mediu, motiv pentru care, nici profesorii şi nici elevii nu se aşteaptă la note mari      FOTO: Arhiva Adevărul
Subiectele de la simulări au avut un nivel peste mediu, motiv pentru care, nici profesorii şi nici elevii nu se aşteaptă la note mari      FOTO: Arhiva Adevărul

Rezultatele la simulările de la limba română şi matematică pentru examenele naţionale din vară vor fi afişate, luni, la avizierele şcolilor şi liceelor unde s-au ţinut testele. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va face o analiză care să arate care este nivelul general al elevilor din Capitală.

Elevii din Bucureşti care au trecut în perioada 30 ianuarie - 1 februarie 2013 prin simulările de la BAC 2013 şi Evaluare Naţională vor afla rezultatele luni, 19 februarie, care vor fi afişate dimineaţa în toate şcolile şi liceele din Bucureşti unde s-au dat testele la limba română şi matematică.

Totuşi, prima rundă de simulări nu s-a terminat încă. Pe 19 februarie se va susţine proba la istorie pentru elevii de la profilul uman, care nu au dat simularea la matematică.

Contactat de "Adevărul", coordonatorul lotului olimpic de matematică, Radu Gologan, a spus că ar fi mai bine ca, pe viitor, simulările să fie organizate de fiecare şcoală în parte, fiindcă profesorii de la clasă cunosc mai bine nivelul de pregătire al elevilor.

Gologan: ”Un copil bine pregătit nu va lua sub şapte”

"După mine, momentul nu a fost bine ales, fiindcă elevii nu sunt încă pregătiţi, având în vedere că recapitularea la matematică începe abia în primăvară. În momentul acesta, rezultatele nu sunt deloc semnificative. M-am uitat pe subiecte şi într-adevăr, la vreo două puncte nivelul de dificultate era puţin peste mediu. Un copil bine pregătit nu va lua mai puţin de şapte", a spus Gologan.

"Din punctul meu de vedere, simulările ar trebui lăsate la latitudinea catedrelor de matematică, nu organizate pe judeţe. Lucrurile astea ţin de fiecare clasă în parte şi de nivelul de pregătire al respectivilor elevi, ori profesorul de la clasă ştie cel mai bine aici", a explicat coordonatorul lotului olimpic de matematică.

În privinţa rezultatelor de la simularea pentru Bacalaureatul din vară, Gologan nu crede că va fi un dezastru, cel puţin nu mai mult ca în anii precedenţi.

"Preferăm să ridicăm un pic ştacheta ca la examen să fie pregătiţi“

Strategia oficialilor de la ISMB la prima simulare pentru examenele naţionale din vară, la care au participat în total aproape 50.000 de elevi, a fost să dea subiecte mai dificile pentru a-i obişnui pe elevi cu greul şi pentru a ridica ştacheta.

„Simulările sunt gândite ca un antrenament de pregătire pentru examen, astfel că nu trebuie date subiecte uşoare pentru ca elevii să aibă impresia că este foarte simplu. Preferăm să ridicăm un pic ştacheta ca la examen să fie pregătiţi“, a explicat inspectorul de matematică în cadrul ISMB Gabriel Vrânceanu.

Nici profesorii şi nici elevii nu se aşteaptă la note mari şi au sesizat din start dificultatea enunţurilor subiectelor. „Notele vor fi mici. Elevii mi-au spus că nu prea au ştiut să se descurce, iar cei mai buni vor lua cel mult nota opt din cauza dificultăţii subiectelor“, a explicat profesoara de matematică Claudia Emilia Preda de la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc“.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite