Rezultate Evaluare Naţională 2022. Notele şi mediile elevilor au fost postate. Notele pe judeţe

Rezultate Evaluare Naţională 2022. Notele şi mediile elevilor au fost postate. Notele pe judeţe

Rezultatele de la Evaluarea Naţională 2022 au fost publicate, în format anonimizat, pe site-ul evaluare.edu.ro. Astfel, pe pagina online dedicată rezultatelor de la Evaluare Naţională 2022 apar coduri în dreptul cărora vor fi afişate notele şi mediile. Fiecare candidat la examen a primit anterior afişării rezultatelor codul specific.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezultate Evaluare Naţională 2022. Notele la Evaluarea Naţională pe judeţe, conform EDU.RO

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rezultate Evaluarea Naţională 2022 Judeţul Mehedinţi
 

Rezultate Evaluarea Naţională 2022 Judeţul Mureş

Rezultate Evaluarea Naţională 2022 Judeţul Neamţ

Rezultate Evaluarea Naţională 2022 Judeţul Olt

Rezultate Evaluarea Naţională 2022 Judeţul Prahova

Rezultate Evaluarea Naţională 2022 Judeţul Sibiu

Rezultate Evaluarea Naţională 2022 Judeţul Sălaj

Rezultate Evaluarea Naţională 2022 Judeţul Satu-Mare

Rezultate Evaluarea Naţională 2022 Judeţul Suceava

Rezultate Evaluarea Naţională 2022 Judeţul Tulcea

Rezultate Evaluarea Naţională 2022 Judeţul Timiş

Rezultate Evaluarea Naţională 2022 Judeţul Teleorman

Rezultate Evaluarea Naţională 2022 Judeţul Vâlcea

Rezultate Evaluarea Naţională 2022 Judeţul Vrancea

Rezultate Evaluarea Naţională 2022 Judeţul Vaslui

Când pot depune contestaţie la Evaluare Naţională 2021 şi care este procedura

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 23, respectiv 34 iunie, atât fizic cât şi prin mijloace electronice. Cererea de contestaţie va fi însoţită de o declaraţie-tip, în care candidatul menţionează faptul că a luat la cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.
 
Potrivit Ministerului Educaţiei, rezultatele finale vor fi afişate în data de 30 iunie.
 

Admiterea la liceu

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învăţământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obţinută la evaluarea naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
 

Calendar admitere la liceu 2022:

4 – 11 iulie 2022: Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a Orice opţiune greşită poate conduce la o repartizare nedorită. Completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt judeţ şi depunerea/transmiterea fişelor, conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere.

Candidaţii nerepartizaţi pe locurile speciale pentru rromi şi candidaţii nerepartizaţi pe locurile distinct alocate în unităţile de învăţământ de masă candidaţilor cu CES, precum şi cei care au fost repartizaţi dar care solicită, în scris, renunţarea la locul pe care au fost repartizaţi, care doresc să participe la etapa de repartizare computerizată şi admitere în învăţământul liceal pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022-2023, completează opţiunile în perioada 8 – 11 iulie 2022.

 Introducerea în baza de date computerizată (în aplicaţia informatică centralizată) a datelor din fişele de înscriere.

Verificarea de către părinţi şi candidaţi a corectitudinii datelor din fişa listată de calculator, corectarea eventualelor greşeli în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator, operaţiuni ce se vor realiza utilizând aplicaţia informatică centralizată.

12 iulie 2022: Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti, precum şi a listei absolvenţilor care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operaţiunilor specifice în aplicaţia informatică centralizată.

Predarea/transmiterea de către comisia din centrul de înscriere a fişelor de opţiuni originale la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti.

 Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judeţene/al municipiului Bucureşti la Centrul naţional de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operaţiunilor specifice, în aplicaţia informatică centralizată.

13 iulie 2022: Verificarea şi corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidaţi aflaţi în baza de date pentru admiterea computerizată şi care au fost deja admişi la liceele la care se susţin probe de aptitudini etc., de către Comisia naţională de admitere şi comisiile de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti; transmiterea modificărilor la comisia naţională.

Corectarea erorilor şi confirmarea încheierii modificărilor în aplicaţia informatică centralizată.

14 iulie 2022: Repartizarea computerizată în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 – 2023.

Comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi computerizat în învăţământul liceal.

Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal din judeţ/municipiul Bucureşti.

15 – 20 iulie 2022: Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

20 iulie 2022: Transmiterea de către unităţile de învăţământ liceal a situaţiei locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere.

21, 22 şi 25 iulie 2022: Rezolvarea de către comisia de admitere judeţeană/ a municipiului Bucureşti, a situaţiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările