Patru medalii de aur şi una de argint pentru elevii români la Balcaniada de Matematică pentru juniori

Patru medalii de aur şi una de argint pentru
elevii români la Balcaniada de Matematică pentru juniori

Cea de-a XVIII-a ediţie a Balcaniadei de Matematică pentru Juniori s-a desfăşurat în perioada 21-26 iunie 2014, în Macedonia

Elevii români au câştigat patru medalii de aur şi o medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Rezultatele au plasat România pe locul I în rândul statelor care au intrat în competiţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medaliile de aur au fost obţinute de Alexandru Mihalcu, elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, care a obţinut punctaj maxim, Antonie Ciocan de la Şcoala Gimnazială Nr. 56 "Jose Marti" din Bucureşti, care de asemenea a obţinut punctaj maxim, Alexandru Pascadi de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Capitală, Tudor Plopeanu de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi de Ciprian-Mircea Bonciocat, elev la "Tudor Vianu". 

Bonciocat este la a doua participare la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, anul trecut gâştigând o medalie de argint.

Medalia de argint de anul acesta a fost obţinută de Mihnea Doică, elev tot la Liceul Internaţional de Informatică.

Cea de-a XVIII-a ediţie a Balcaniadei de Matematică pentru Juniori s-a desfăşurat în perioada 21-26 iunie 2014, în Macedonia.

România, pe primul loc la Balcaniadă

În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat detaşat locul întâi cu 222 de puncte din 240 maxime, anunţă Societatea de Ştiinţe Matematice din România într-un comunicat remis HotNews.ro. Este al doilea an consecutiv în care România câştigă primul loc pe naţiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori, însă anul acesta punctajele obţinute sunt o performanţă. Dacă anul trecut olimpicii au obţinut două medalii de aur şi patru de argint, anul acesta lotul naţional a câştigat cinci medalii de aur şi una de argint.

Delegaţia României a fost coordonată de profesorii Marius Perianu de la Colegiul Naţional Ion Minulescu din Slatina (team leader), Andrei-Alex Eckstein de la Universitatea Politehnică Timişoara (deputy-leader), Mircea-Aldea Fianu de la Şcoală Generală Nr.19 din Bucureşti şi Cristian-Teodor Mangra de la Şcoală Centrală din Bucureşti (observatori). La pregătirea lotului au contribuit profesorii Alexandru Gică de la Universitatea din Bucureşti, Lucian Petrescu de la Colegiul Tehnic "Henri Coandă" din Tulcea şi Cristian Lazăr de la Colegiul Naţional Iaşi.

La Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori au participat echipe formate din câte 6 elevi din următoarele ţări: Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herzegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia - ţări membre, precum şi echipe din Azerbaijan, Franţa, Iran, Kazakhstan, Macedonia B, Arabia Saudită, Tajikistan (echipa formată din cinci elevi) - ţări invitate. 


Elevii români au cucerit patru medalii, dintre care două de aur, la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Ministerul Educaţiei a publicat prima listă a olimpicilor internaţionali din 2014

Ministerul Educaţiei a publicat listele cu olimpicii naţionali. Cine sunt elevii care au luat primele locuri pe ţară

Echipa României a luat cele mai multe premii, 21 în total, la Olimpiada Internaţională de Limba Rusă

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Subiectele primite de olimpici la matematică

citeste totul despre: