Monica Anisie: Elevii cu părinţi de peste 65 de ani nu au interzis la şcoală. Am discutat cu Raed Arafat să luăm măsuri suplimentare pentru profesori

Monica Anisie: Elevii cu părinţi de peste 65 de ani nu au interzis la şcoală. Am discutat cu Raed Arafat să luăm măsuri suplimentare pentru profesori

Monica Anisie, Ministrul Educaţiei                                                                               FOTO: news.ro

Profesorii de peste 65 de ani, dar şi elevii ai căror părinţi au peste această vârstă vor putea să participe la cursuri, a anunţat Ministrul Educaţiei Monica Anisie, după ce s-a consultat cu secretarul de stat Raed Arafat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Monica Anisie a discutat cu secretarul de stat Raed Arafat pentru a lua măsuri speciale astfel încât şi profesorii cu vârste peste 65 de ani să poată să-şi ţină orele pentru pregătirea elevilor din anii terminali. „INSP a făcut o propunere, o tratăm ca atare şi, dacă e cazul, o îmbunătăţim”, a declarat ministrul Educaţiei pentru platforma online Educaţie Privată. 

Conform proiectului propus de Institutul Naţional de Sănătate publică, elevilor şi profesorilor care suferă de afecţiuni cronice sau locuiesc împreună cu persoane care suferă de astfel de afecţiuni sau au peste 65 de ani le este interzisă participarea la activităţile de pregătire care se vor relua în şcoli după relaxarea măsurilor impuse în perioada de urgenţă. 

Totuşi, Monica Anisie spune că nu doar profesorii trecuţi de 65 de ani vor putea participa la ore, ci şi elevii care locuiesc împreună cu persoane vârstnice, decizia rămânând la latitudinea acestora.

„Nu este adevărat că au interzis la şcoală. INSP a făcut o propunere, care poate fi îmbunătăţită. Noi vom propune ca şi aceştia să poată veni la şcoală, dacă părinţii lor decid că nu prezintă un risc. Va fi decizia părinţilor, ei vor evalua situaţia de sănătate din familie. Dacă, totuşi, aceştia se află într-o situaţie de risc, elevii vor continua învăţarea, fie online, fie prin teleşcoală, fie cu ajutorul testelor de antrenament”, a explicat Anisie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: