Ministrul Educaţiei: la această oră toate salariile sunt plătite. Contribuţiile vor fi achitate până la sfârşitul săptămânii

Ministrul Educaţiei: la această oră toate salariile sunt plătite. Contribuţiile vor fi achitate până la sfârşitul săptămânii

Valentin Popa FOTO Inquam / Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat, marţi, că, toate salariile nete din învăţământ sunt plătite. Oficialul a mai precizat că până la finalul săptămânii, vor fi achitate şi toate contribuţiile aferente acestei luni, menţionând că nu există nicio problemă în acest sens.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Chiar ieri un ordonator de credite a semnat un transfer de aproximativ 100 şi ceva de milioane de lei către 37 de judeţe care să suplimenteze acest necesar. Nu este mare, este aproximativ 8%. (...) Practic, la această oră, toate salariile nete sunt plătite şi, până la finalul săptămânii, şi toate contribuţiile aferente acestei luni şi, dacă au fost restante, şi lunii trecute, dar nu e cazul pentru că au fost reglate în data de 3 sau 4 ale lunii. Toate contribuţiile vor fi plătite în avans, deoarece data limită de plată a contribuţiilor este 25 ale lunii", a spus Valentin Popa în cadrul unei dezbateri organizată la Comisia pentru Învăţământ de la Camera Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat că întotdeauna plăţile sunt făcute la două termene - data de 14 ale lunii fiind termenul de plată a salariilor nete, iar data de 25 termenul pentru contribuţiile pe aceste salarii.

La acelaşi eveniment ministrul Educaţiei că vrea ca toţi câştigătorii olimpiadelor naţionale, până la nivel de menţiune, să fie înmatriculaţi în universităţi fără concurs.

La ora actuală acest lucru se întâmplă la o parte din universităţi, însă nu există o reglementare la nivel naţional, spun reprezentanţii elevilor.


 

citeste totul despre: