Ministrul Educaţiei: Astăzi avem 12 localităţi care au depăşit rata de infectare de 6 la mie. 2.400 de elevi nu vor începe luni şcoala cu prezenţă fizică - VIDEO

Ministrul Educaţiei: Astăzi avem 12 localităţi care au depăşit rata de infectare de 6 la mie. 2.400 de elevi nu vor începe luni şcoala cu prezenţă fizică - VIDEO

Briefing Guvern - măsuri covid - Sorin Cîmpeanu - 24 iun 2021 / FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri seară, că 12 localităţi au depăşit rata de infectare de 6 la mie, iar 2.400 de elevi nu vor începe luni şcoala cu prezenţă fizică.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Ordinul comun prevede că ziua de vineri, cea de astăzi, este zi de referinţă pentru scenariul aplicat pentru întreaga săptămână care va începe luni. Astăzi avem, din păcate, 12 localităţi care au depăşit rata de infectare de 6 la mie”, a anunţat vineri seară, Sorin Cîmpeanu.  

Potrivit acesutia, sunt şase localităţi din Satu Mare, 2 în Arad, 2 în Sălaj, 1 în Teleorman, 1 în Dolj care au depăşit rata de 6 la mie.  

Numărul total al elevilor din aceste localităţi este 2.400, mai puţin de 1 la mie din numărul elevilordin România.   

”Din păcate, nu vor avea şansea participării cu prezenţă fizică începând de luni, cu ceremoniile de deschidere a anului şcolar (...) Unele sunt foarte puţin peste 6 la mie, ne exprimăm speranţa că vor reveni foarte curând sub 6 la mie” a mai afirmat Cîmpeanu.  

Anul şcolar începe luni, fiind permise ceremoniile de deschidere dar care trebuie să dureze maximum o oră şi jumătate.  

Incidenţa după care funcţionează şcolile este cea din ziua de vineri, astfel încât să se ştie din timp care sunt şcenariile  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările