Expert în sănătate publică: Redeschiderea şcolilor ar fi riscantă, în acest moment. Care sunt motivele?

Expert în sănătate publică: Redeschiderea şcolilor ar fi riscantă, în acest moment. Care sunt motivele?

Cursurile şcolare vor reîncepe la 11 ianuarie, cel mai probabil tot online

Vaccinarea cadrelor didactice le-ar feri de infecţia cu noul coronavirus şi ar putea duce la reluarea cursurilor faţă în faţă. Cei mai mulţi profesori nu vor să se imunizeze, iar apariţia de noi tulpini de virus complică situaţia în rândul celor mici, imunizarea nefiind indicată pentru aceştia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expertul în sănătate publică, Ioana Stăncel, a declarat la Digi24 că decizia de redeschidere a şcolilor trebuie să ia în considerare câteva lucruri. 
 
„Decizia privind deschiderea şcolilor este o decizie complexă, care ia în considerare toate evenimentele epidemiologice, nu numai cele de imunitate. Pentru că dacă vaccinăm profesorii - dacă doresc să se vaccineze, pentru că am văzut unele studii care spun că mai mult de jumătate, 60 la sută, refuză vaccinarea - , dacă nu putem să-i vaccinăm pe toţi, pentru că este un act voluntar, cu consimţământul fiecărui individ, şi dacă observăm că apar mutaţii, apar tulpini care au o tropicitate pentru copii, pentru vârstele mici, copiii nefiind persoane vaccinabile, riscul foarte mare este să existe epidemii în rândul copiilor sau în rândul copiilor care transmit acasă”, a explicat Ioana Stăncel.
 
Aceasta a mai spus că, printr-o campanie reală de informare profesorii se vor putea lămuri vizavi de utilitatea vaccinării şi opta în cele din urmă pentru această soluţie. 
 
„Probabil că vor vedea şi situaţiile efectelor secundare, care, apar în număr mult mai mic şi cu o ravitate foarte mică în aşa fel, încât să aibă mai mare încredere să se vaccineze şi să îşi dea seama că este un beneficiu, nu un risc pentru dânşii”, a conchis Ioana Stăncel.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările