Elevii se întorc de luni la ore. Calendarul următoarelor vacanţe

Elevii se întorc de luni la ore. Calendarul următoarelor vacanţe

Elevii se întorc de luni la şcoală. Când vor fi următoarele vacanţe, prevăzute în calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei. FOTO: 123 RF

Vacanţa de iarnă pentru elevi este pe punctul de a se încheia. Şcolarii se vor întoarce în sala de clasă începând de lunea aceasta, după o pauză de trei săptămâni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Următoarea vacanţă pentru elevi este cea intersemestrială (3 - 11 februarie 2018), urmată de vacanţa de primăvară (31 martie - 10 aprilie 2018) şi vacanţa de vară (16 iunie - 9 septembrie 2018), se arată în calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Elevii care vor absolvi clasa a VIII-a  în anul ce vine vor termina cursurile în data de 8 iunie 2018.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 25 mai 2018. De menţionat este şi că elevii din clasa a XII-a vor susţine competenţele lingvistice şi digitale la începutul celui de al II-lea semestru, în luna februarie, potrivit unui anunţ făcut de ministrul Educaţiei Liviu Pop săptămâna trecută .

În acest an şcolar, programul naţional „Şcoala altfel” va avea o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi va fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 - 31 mai 2018 pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor. Desfăşurarea programului  nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale, care vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările