Capacitate 2018. Subiectele la Matematică

Capacitate 2018. Subiectele la Matematică

Capacitate 2018. Subiectele la Matematică. FOTO: Arhivă

Absolvenţii ciclului gimnazial susţin, miercuri, proba la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale 2018. Varianta a avut trei subiecte mari, ce au cuprins atât exerciţii de algebră cât şi probleme de geometrie în spaţiu.

La subiectul I, printre altele, elevii au avut de calculat linia mijlocie a unui trapez şi de aflat volumul unui paralelipiped. La cel de al II-lea subiect, printre cerinţe au fost desenarea unui cub, calcularea unui număr natural „N“ şi rezolvarea unor funcţii şi ecuaţii. Subiectul al III-lea a fost alcătuit din două probleme  de geometrie: prima având la bază un triunghi echilateral şi un triunghi isoscel, iar cea de a doua o piramidă triunghiulară regulată.

„Subiectele au fost ceva mai uşoare ca anul trecut, iar aici mă refer în special la problemele de geometrie. Ar fi putut să îi încurce problema 6 de la Subiectul I pentru că ar fi trebuit să ia în considerare doar valorile pozitive. O altă problemă care ar fi putut să îi încurce este cea cu numărul 3 de la Subiectul II. Aici trebuia ca elevii să ştie să pună cerinţele într-un sistem de ecuaţii“, a explicat pentru „Adevărul“ profesoara de Matematică Denisa Tănăsescu.

„Subiectele au avut cam acelaşi nivel de dificultate ca anul trecut. Un elev de nivel mediu ar trebui să obţină nota 7 sau 8“, a afirmat şi preşedintele asociaţiei „Edu Cer“, Ştefan Vlaston.

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: