Adevărul LIVE Un profesor şi un elev, despre cum se face Educaţia „pe bune”: instrumente şi bune practici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Educaţia de calitate nu este un deziderat, ci un proiect la care lucrează dascălul Vasile Braşovanu, care îi învaţă pe profesori, părinţi şi elevi cum să exploreze sănătos tot ceea ce oferă şcoala. De la comunicare asertivă şi ABC-ul emoţiilor, până la instrumente practice de lucru la clasă, toate le sunt predate profesorilor, pentru ca ei să se formeze continuu şi să răspundă nevoilor elevilor.

Vasile Braşovanu este formator, absolvent al programului Teach for Romania şi fost profesor. Este totodată şi coordonator programe educaţionale în cadrul Seeding Knowledge Foundation.

Vasile creează şi susţine ateliere pentru profesori despre cum ar trebui să predea la clasă şi cum să răspundă cât mai bine nevoilor elevilor. Totodată, acesta îi ajută şi pe părinţi, învăţându-i despre cum să fie actori activi în actul educaţional. Am povestit despre ce înseamnă o educaţie de calitate alături de Vasile şi de Andrei Crişan, elev în clasa a VIII-a şi beneficiar al programului de educaţie. 

Andrei a vorbit despre perioada când a trecut prin bullying în şcoală şi despre cum l-au ajutat cursurile de dezvoltare personală, dând totodată elevilor sfatul de a fi ei înşişi, curajoşi şi de a lupta pentru schimbările pe care le vor în viaţa lor. 

La rândul lui, Vasile Braşovanu a povestit despre cât de importantă este empatia şi asertivitatea în relaţia elev-profesor-părinte. Vorbind despre atelierele pe care le desfăşoară, acesta consideră că este nevoie de echitate între elevi şi cere ca autorităţile din Educaţie să se implice mai mult.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite