A doua şansă la educaţie pentru adulţii care nu au terminat învăţământul obligatoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi, Asociaţia C4C Communication for Community a lansat proiectul "Cu mic, cu mare, din nou la şcoală", care îşi propune să-i ajute pe adulţii care nu au terminat învăţământul obligatoriu să aibă o a doua şansă la educaţie.

Realizatorii proiectului îşi propun reducerea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii prin programe de tip "A doua şansă" (Salvaţi Copiii) destinate tinerilor sau adulţilor care au părăsit timpuriu şcoala şi menţinerea în sistemul de educaţie a preşcolarilor şi ai elevilor cu dizabilităţi care sunt mai expuşi riscului de abandon şcolar.

"Vom înfiinţa 15 centre şcolare în regiunile în care vom implementa proiectul, pe care le vom lăsa în comunităţi pentru diverse proiecte educaţionale", a spus Daniela Vişoianu, membru fondator al Asociaţiei C4C.

Ea a explicat că proiectul se adresează persoanelor adulte, în principal, care au părăsit timpuriu şcoala, care nu au absolvit învăţământul obligatoriu. Este vorba de persoane de etnie romă, cele din mediul rural sau care provin din alte categorii vulnerabile, tocmai de aceea persoanele care vor să participe se pot înscrie şi dacă nu au un act de identitate.

"Ne propunem să ajutăm peste 370 de persoane în cadrul programelor de tip A doua şansă, dintre care 290 sunt absolvenţi ai acestor programe plus alte 200 de persoane cu dizabilităţi. De asemenea, 60 de cadre didactice şi specialişti educaţionali vor fi instruiţi suplimentar pentru desfăşurarea programului", a explicat managerul proiectului, Dan Ungureanu.

Proiectul se derulează în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 în Bucureşti-Ilfov, sudul Munteniei şi sud-vestul Olteniei.


Profesorii care îi jignesc pe elevi, îi dau afară de la oră sau îi pun la colţ riscă amenzi între 1.000 şi 2.500 de lei

90% din cei peste 3.200 de copii daţi dispăruţi în ultimul an au plecat voluntar de acasă

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite