Şcolile private pot face cursuri online în timpul vacanţei de două săptămâni. Precizarea, făcută de ministrul Educaţiei

Şcolile private pot face cursuri online în timpul vacanţei de două săptămâni. Precizarea, făcută de ministrul Educaţiei

Ministrul Eduacaţiei, Sorin Cîmpeanu FOTO Mediafax

Şcolile private pot face cursuri online în timpul vacanţei din toate şcolile, grădiniţele şi liceele de stat, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, potrivit explicaţiei oferite de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat de sursa citată dacă unităţile de învăţământ privat, în vacanţa prevăzută doar la stat prin ordinul de ministru semnat vineri seara, pot face lecţii online cu elevii şi nu trebuie să-şi ia neapărat vacanţă, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că „din perspectiva reglementării Articolului 8 din Hotărârea CNSU nr. 91, se suspendă activitatea cu prezenţă fizică. Iar asta poate conduce, conform CNSU, fie la vacanţă, fie la învăţământ online. Articolul 8 nu intră sub incidenţa Ministerului Educaţiei, este reglementat de CNSU”. Ordinul ministrului Educaţiei reglementează vacanţa doar la stat.
 
Pe de altă parte, Hotărârea CNSU nu face nicio diferenţiere în privinţa abilitării Ministerului Educaţiei pentru emiterea ordinului de ministru. „Se abilitează Ministerul Educaţiei în vederea emiterii ordinului de ministru pentru acordarea unei vacanţe suplimentare de două săptămâni pentru învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal în perioada 25.10.2021-05.11.2021, precum şi pentru stabilirea ulterioară, dar nu mai târziu de data de 05.11.2021 a modificărilor privind structura anului şcolar”.
 
În Articolul 8, Hotărârea CNSU menţionează că se suspendă doar prezenţa fizică la unităţile de învăţământ private.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările