Şcoală de vară la Oxford pentru elevii de liceu. Ce facilităţi asigură organizatorii „Oxford for Romania”

Şcoală de vară la Oxford pentru elevii de liceu. Ce facilităţi asigură organizatorii „Oxford for Romania”

FOTO: oxfordforromania.org

Au început înscrierile pentru şcoala de vară „Oxford for Romania” - ediţia a IV-a, destinată liceenilor din clasele X-XI din şcolile de stat din România.

Între 24 august şi 1 septembrie 2019, liceenii cu potenţial academic, care provin din familii cu venituri modeste, pot avea parte de o experienţă multidisciplinară unică în mediul universitar din Oxford, alături de profesionişti şi universitari din Oxford şi Londra.  

Sunt încurajaţi să se înscrie elevi din toate localităţile, din rândul minorităţilor etnice sau moldoveni cu cetăţenie română, transmit organizatorii.

Înscrierile au loc online, pe pagina web a proiectului până la 19 aprilie: 
   
Toate costurile vor fi asigurate de către organizatorii care lucrează voluntar, prin intermediul sponsorilor şi donatorilor proiectului. Fiecare bursă acoperă costuri în valoare de aprox. 1,000 de lire.
 
Selecţia este competitivă şi va ţine cont de performanţele academice, implicarea în activităţi extra-curriculare, perseverenţa şi motivaţia fiecărui aplicant.
   
Iniţiativa a început în 2016 de la trei tineri care erau prieteni şi care au urmat doctoratul la Universitatea Oxford. Aceştia au adunat în jurul lor o reţea de voluntari, profesionişti sau cercetători din Oxford şi Londra. Acum au o organizaţie non-profit înregistrată în Marea Britanie şi o comunitate de 40 de voluntari şi 70 de alumni.
 
Anunţul de înscriere este disponibil la acest link

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: