69,17% dintre candidaţi au promovat examenul naţional pentru definitivare în învăţământ

69,17% dintre candidaţi au promovat
examenul naţional pentru definitivare în învăţământ

101 candidaţi au obţinut nota 10 în cadrul examenului naţional pentru definitivare în învăţământ

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi, rezultatele înregistrate de candidaţii care au susţinut proba scrisă din cadrul examenului naţional pentru definitivare în învăţământ, iar rata de promovare este de 69,17%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) este de 69,17%, iar 101 candidaţi au obţinut nota 10.

Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea eventualelor contestaţii, 4.176 de candidaţi cu medii între 8 şi 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. 

În această sesiune, 6.775 de candidaţi au avut dreptul de a susţine proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenţi 6.480 de candidaţi (95,65%). Dintre aceştia, 433 de candidaţi s-au retras, iar opt candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Două lucrări au fost anulate în centrele de evaluare.

Contestaţiile pot fi depuse la centrele de examen, sau pot fi transmise on-line sau prin fax, în data de 29 iulie, respectiv 30 iulie (până la ora 12:00). 

Rezultatele finale se afişează la centrele de examen în data de 4 august 2020.
Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susţinerii examenului, a stagiului de practică de un an şcolar.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: