Wall Street a închis în creştere joi, datorită măsurilor de susţinere anunţate de Rezerva Federală şi alte bănci centrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încrederea investitorilor a fost susţinută joi şi de creşterea cotaţiilor petrolului cu până la 25%.
Încrederea investitorilor a fost susţinută joi şi de creşterea cotaţiilor petrolului cu până la 25%.

Bursa de pe Wall Street a reuşit să închidă în creştere joi, după pierderile masive din ultimele zile, susţinută de măsurile de stimulare anunţate de Rezerva Federală şi alte bănci centrale din lume, pentru a ajuta pieţele financiare să facă faţă impactului economic al pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Indicele Nasdaq Compozite a înregistrat performanţe superioare celorlalţi indici şi a închis în urcare cu 2,3%, susţinut de creşterea acţiunilor Amazon.com, Microsoft şi Facebook. Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,95%, iar S&P 500 cu 0,47%.

Rezerva Federală a deschis linii swap cu băncile centrale din nouă ţări, pentru a se asigura că sistemul financiar dependent de dolar continuă să funcţioneze. În ultimele două săptămâni, Fed a redus dobânda de politică monetară aprope de nivelul zero şi a oferit credite ieftine de ordinul miliardelor de dolari.

Banca Centrală Europeană a anunţat miercuri seara că va suplimenta achiziţiile de obligaţiuni suverane cu 750 de miliarde de euro, la circa 1.100 de miliarde de euro în 2020.

Preşeditnele Donal Trump a declarat joi că va fi de acord ca guvernul să cumpere participaţii la unele companii, pentru a susţine economia. El a mai cerut autorităţilor de reglementare din sectorul medical să accelereze procesul de autorizare a unor posibile medicamente pentru tratarea COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus.

Casa Albă şi-a exprimat şi optimismul că pachetul de ajutoare în valoare de sute de miliarde de dolari va fi aprobat de Congres.

Încrederea investitorilor a fost susţinută joi şi de creşterea cotaţiilor petrolului cu până la 25%.

Miercuri seara, proprietarul New York Stock Exchange, Intercontinental Exchange, a anunţat că va închide temporar ringurile bursiere şi că începând de săptămâna viitoare tranzacţiile vor avea loc electronic, din cauza epidemiei de coronavirus.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite