Vîlceanu: Cei care s-au pensionat în 2022 iau cu 30-40% mai mult decât cei ieşiti la pensie acum 3-4 ani. Este nevoie de reforma pensiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conferinta de presă  la Palatul Victoria din Bucureşti vineri 17 decembrie 2021 Dan Vilceanu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Sunt cazuri în care o persoană pensionată în 2022 are pensie mai mare cu 30-40% decât a cuiva care a ieşit la pensie acum 3-4 ani a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, susţinând că Guvernul trebuie să facă reforma pensiilor pentru a elimina inechităţile.

Dan Vîlceanu, care a precizat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cu refeormele prevăzute, nu poate fi renegociat.

„În ce priveşte sistemul de pensii şi reforma pensiilor, eu cred şi toţi românii ar considera că reforma pe care trebuie să o face este foarte utilă. Vorbim de eliminarea inechităţilor din sistem. Sunt multe situaţii în care un pensionar a ieşit la pensie anul acesta şi are pensia mai mare cu 30-40% faţă de alt pensionar care a ieşit la pensie acum 3-4 ani, ceea ce este o inechitate crasă şi nimeni nu-şi doreşte să se mai întâmple acest lucru. În al doilea rând, creşterea pensiilor mici. În România acum nu există posibilitatea de a creşte pensiile mici, poţi creşte doar punctul de pensie şi cnd creşti punctul de pensie, creşti la toţi şi inechităţile devin şi mai mari. Reforma pensiilor aduce echitate în sistem şi nu cred că trebuie să schimbăm ceva aici” -a spus Vîlceanu, într-o conferinţă.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite