VIDEO Trafic blocat pe Transfăgărășan din cauza mașinilor parcate

0
Publicat:

Mai multe autoturisme au rămas blocate pe Transfăgărășan, sâmbătă după-amiază, din cauza unor șoferi care au parcat pe marginea drumului.

Aglomerație pe Transfăgărașan, Foto: Arhivă Adevărul
Aglomerație pe Transfăgărașan, Foto: Arhivă Adevărul

Imaginile au fost filmate în apropiere de Bâlea Lac. Sensul de mers spre Sibiu este ocupat de mașini parcate, care împiedică circulația, inclusiv din direcția opusă. Traficul se desfășoară oricum cu dificultate, pentru că a nins abundent în zonă. În apropiere există două parcări, dar capacitatea acestora este mică și situația se repetă frecvent la sfârșit de săptămână.

Sunt aproximativ 40 de autoturisme pe ambele sensuri, Un microbuz nu poate trece din cauza spațiului prea mic lăsat pe șosea, în zona Lacului Bâlea”, a relatat o sibiancă nevoită să se întoarcă din drum.

Am plecat pentru ca am stat aproape 10 minute și nu se întâmpla nimic, era efectiv blocat totul. Noi coborâm acum însă mașinile continuă să urce, dar nimeni nu coboară”, mai precizează sibianca.

Potrivit datelor transmise de Turnul Sfatului, IPJ Sibiu a anunțat că pe Transfăgărășan s-a deplasat un echipaj de poliție pentru a încerca să fluidizeze traficul.

Sunt în continuare mașini parcate neregulamentar din cauza cărora traficul este îngreunat. Polițiștii rutieri acționează pt fluidizarea tarifului, conducătorii autoturismelor parcate neregulamentar vor fi sancționați contravențional”, a transmis IPJ Sibiu.

Drumarii districtului Piscu Negru acționează cu autoutilaje cu lamă și material antiderapant pentru asigurarea condițiilor de circulație în siguranță!”, anunță, la rândul său, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) într-o postare pe pagina de Facebook.

Transfăgărășanul nu are o dată exacta la care se închide, totul ține de condițiile meteorologice pe care le prezintă primele luni ale toamnei. În anul 2020, circulația a fost oprită pe 20 octombrie, în timp ce anul trecut circulația a fost restricționată pe data de 25 octombrie. Anul acesta este anunțată închiderea șoselei Transfăgărășan la sfârșitul lunii octombrie, fără să fie adăugată o data exactă.

Şoşeaua Transfăgărășan se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km. prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite