Victor Ponta: "Toate cele trei companii prezente la privatizarea CFR Marfă sunt serioase, nu sunt firme-fantomă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termenele scurte, impuse de FMI în privatizarea CFR Marfă, sunt cauza pentru care investitorii nu şi-au putut pregăti documentaţia, consideră premierul Victor Ponta
Termenele scurte, impuse de FMI în privatizarea CFR Marfă, sunt cauza pentru care investitorii nu şi-au putut pregăti documentaţia, consideră premierul Victor Ponta

Premierul Victor Ponta consideră în continuare că investitorii interesaţi de CFR Marfă nu sunt "companii fantomă", ci grupuri serioase şi puternice, problemele rezultând din cauza termenelor foarte scurte pentru redactarea documentelor.

"Toate cele trei companii sunt companii serioase, sunt companii puternice, nu sunt companii fantomă, însă probabil şi din cauza termenelor foarte scurte pe care le-am pus - avem acest dateline al board-ului FMI - probabil că n-au reuşit să aducă la timp absolut toate documentele", a spus Ponta.

Niciunul dintre cei trei investitori care au depus documentaţia de participare nu s-a precalificat pentru etapa următoare în cadrul procesului de privatizare a companiei CFR Marfă, în urma verificării şi analizării documentelor, procesul urmând să fie reluat.

Documentaţia de participare pentru precalificarea la privatizarea CFR Marfă a fost depusă de compania americană OmniTRAX, Grup Feroviar Român (GFR) şi asocierea dintre Transferoviar Grup (TFG) şi Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria.

Ponta a mai spus că speră ca privatizarea să nu fie un eşec până la capăt. „Anularea de aseară nu a fost din cauza ministerului, ci din cauza faptului că cele trei companii, fiecare dintre ele avea lipsă un document şi atunci aveam varianta s-o anulăm de tot şi s-o lăsăm baltă sau să reluăm procedura în aşa fel încât să dăm timpul necesar, cred că maxim o săptămână, în care practic să se completeze ofertele depuse”, a afirmat primul-ministru.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite