Vast Resources, cu afaceri miniere România, şi-a majorat de 14 ori veniturile în perioada aprilie-septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania minieră britanică Vast Resources, cu operaţiuni miniere în România şi Zimbabwe, a anunţat miercuri că în perioada aprilie - septembrie veniturile au crescut de circa 14 ori, la 14,1 milioane dolari, de la 1 milion de dolari în perioada similară a anului trecut.

„Obiectivul principal pentru România a fost creşterea eficienţei minei de polimetalice de la Mănăila. La mina din Moldova au fost, în prima parte a anului, două echipe cu experienţă ridicată în astfel de proiecte şi care au oferit soluţii tehnice pentru a creşte calitatea de concentrat de minereu. (…) S-a obţinut un concentrat de cupru îmbunătăţit. Mai mult decât atât, o altă soluţie a fost separarea unui al doilea concentrat de minereu: zinc”, arată compania, într-un comunicat

Din luna decembrie a acestui an, mina de polimetalice de la Mănăila vinde două tipuri de concentrate de minereu: zinc şi cupru.

“Realizarea unui al doilea flux de venituri prin separarea celor două concentrate, punerea în vânzare a celui de zinc, dar şi mărirea de opt ori a resursei de la Mănăilă au condus la o operaţiune minieră eficientă, cu un cash flow pozitiv”, a precizat compania. 

Vast Resources îşi concentrează atenţia pe România şi în 2017 şi va investii în “şi mai multe proiecte valoroase", fără a da detalii. 

“Proiectul nostru de la Mănăila a vândut în această lună primul concentrat de zinc şi vom continua să investim pentru a creşte calitatea minereului extras”, a declarat preşedintele şi directorul executiv Vast Resources România, Andrew Prelea, citat în comunicat. 

Compania britanică anunţă o scădere de 5,6% a cantităţii de concentrat de cupru produsă la mina de la Suceava, dar o creştere a calităţii produsului pentru aceeaşi perioadă.

“În acest moment sunt produse două concentrate de calitate: zinc şi cupru. În acest mod, Vast Resources şi-a maximizat valoarea celor două tipuri de minereu şi oferă un concentrat mult mai calitativ”, precizează conducerea companiei.

Investiţiile din 2016 pentru România depăşesc 5 milioane dolari în cele două mine pe care compania le administrează în România: Băiţa Plai, judeţul Bihor, şi Mănăila, în judeţul Suceava.

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud.

În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, Vast Resources şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite