Valoarea punctului de pensie creşte de la 830,2 lei, la 871,7 lei, din 1 ianuarie. Cresc şi pensiile militare de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea punctului de pensie va creşte cu 5%, de la 1 ianuarie, la 871,7 lei, conform prevederilor OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, publicată în monitorul Oficial din 11 decembrie 2015. În prezent, valoarea punctului de pensie este de 830,2 lei.

De asemenea, conform aceleiaşi ordonanţe, în anul 2016 pensiile militare de stat se majorează cu 5%, informează agerpres.ro.

La finele lunii noiembrie, potrivit statisticilor Ministerului Muncii, pensia medie de asigurări sociale de stat era de 886 lei, iar pentru agricultori de 362 lei.

Numărul total al pensionarilor era de 5.131.100 persoane.

Pe de altă parte, contribuţia la sistemul de pensii obligatorii administrate privat, Pilonul II, va creşte doar cu 0,1 puncte procentuale anul viitor, deşi operatorii din piaţă aşteptau o creştere de un punct procentual, pentru a se ajunge la nivelul de 6% stabilit de Lege.

"Pentru Pilonul II am decis o majorare foarte mică pentru anul următor, de 0,1 puncte procentuale, faţă de 0,5 puncte procentuale (cât anunţase fostul ministru — n.r.). Am decis să facem o majorare pentru că am vrut să dăm mesajul acesta, că suntem conştienţi de problema demografică, ştim problema pensiilor, este o mare problemă pentru România, dar, pentru a asigura acest pachet de relaxare fiscală (cuprins în Codul Fiscal — n.r.) nu am mai avut loc pentru altceva", declarat la începutul acestei luni ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite