USR, propuneri pentru angajarea răspunderii: Alegeri în două tururi şi fără pensii speciale pentru primari, să se desfiinţeze Institutul Revoluţiei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatoarea USR Florina Presadă propune desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române FOTO Eduard Enea
Senatoarea USR Florina Presadă propune desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române FOTO Eduard Enea

Senatoarea USR Florina Presadă a propus o serie de amendamente la proiectele de angajare a răspunderii ale Guvernului printre care eliminarea pensiilor speciale pentru primari şi alegerea lor în două tururi.

Guvernul se va reuni în şedinţă, luni, 23 decembrie, pentru a dezbate amendamentele la proiectele de angajarea răspunderii pentru legea bugetului şi modificarea Ordonanţei 114. Parlamentarii au termen ca până luni la ora 10.00 să depună amendamente. La ora 16.00, Guvernul se va prezenta în plenul reunit al Parlamentului.           .

Postarea integrală a Florinei Presadă:

„Amendamentele pe care le propun la Proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative pe care Guvernul Orban îşi asumă răspunderea luni prevăd:

revenirea la alegerea primarilor în două tururi,

eliminarea pensiilor speciale pentru primari pentru ca ele să nu intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020,

desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, iar patrimoniul, obligaţiile şi contractele în derulare ale IRRD să fie preluate de Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului. Prin amendament mai propun ca din bugetul IRDD 10% să se ducă la INST şi 90% la Ministerul Educaţiei.

Am toată deschiderea pentru discutarea acestor amendamente cu Guvernul Orban.

Dreptate. Asta trebuie să facem în aceste zile. Amendamentele pe care le propun urmăresc să facă dreptate!

Mai ales în aceste zile când comemorăm 30 de ani de când s-a strigat Libertate!, avem obligaţia de a face tot ce ne stă în putinţă pentru ca România să devină o democraţie veritabilă.

Iubeşte România cu ochii deschişi!”  

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite