Ungaria, preferată de chinezii de la BYD pentru construcția primei fabrici din Europa

0
Publicat:

Gigantul chinez de vehicule electrice BYD plănuiește să construiască prima sa fabrică europeană de automobile în Ungaria, a informat sâmbătă un ziar german, potrivit Reuters.

Mașină electrică roșie marca BUD
BYD plănuiește să construiască prima sa fabrică europeană în Ungaria

Decizia ar fi fost deja luată pe plan intern, scrie Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), citând surse anonime apropiate BYD.

Un site web guvernamental din Shenzhen, unde are sediul BYD, a postat luna trecută un articol în care spunea că premierul ungar Viktor Orban s-a întâlnit cu președintele și președintele BYD, Wang Chuanfu, într-o vizită la companie.

Contactat de Reuters, BYD a spus că va face un anunț la sfârșitul anului.

Guvernul ungar nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

BYD Co va continua extinderea pe piaţa europeană, chiar dacă regiunea a demarat o investigaţie antisubvenţii, a afirmat vicepreşedintele executiv al producătorului chinez de vehicule electrice, Stella Li, transmite Bloomberg.

Luna trecută, China şi-a exprimat nemulţumirea faţă de solicitarea Uniunii Europene de a iniţia consultări "în foarte scurt timp" referitoare la investigaţia lansată de blocul comunitar privind subvenţiile acordate pentru vehiculele electrice. Declaraţia vine după ce Comisia Europeană a lansat oficial o investigaţie pentru a decide dacă va impune tarife pentru a proteja producătorii auto europeni de importurile masive de vehicule electrice chineze mai ieftine, care ar fi beneficiat de subvenţii de stat.

BYD va contrui în Brazilia prima sa fabrică din afara Asiei

De asemenea, Wang s-a întâlnit cu preşedintele chilian Gabriel Boric şi au discutat accelerarea electrificării ş dezvoltarea industriei locale de litiu, a adăugat Li.

Delegaţia BYD va merge şi în Brazilia, unde compania construieşte prima sa unitate de producere a vehiculelor electrice în afara Asiei.

În trimestrul al treilea al acestui an, BYD a vândut 431.603 vehicule complet electrice, în creştere cu 23% raportat la trimestrul al doilea. Comparativ, Tesla a livrat 435.059 de automobile electrice la nivel mondial, iar decalajul de 3.456 de unităţi dintre cei doi producători este cel mai mic înregistrat vreodată.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite