Un tribunal francez amendează compania de livrare Deliveroo cu aproape 10 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O instanță din Franța a condamnat compania britanică Deliveroo, specializată în livrarea de alimente preparate și produse alimentare, la o amendă de 9,7 milioane de euro pentru folosirea de muncă la negru și neplata contribuțiilor sociale, transmite agenția de știri France-Presse.

Amendă record aplicată în Franța, companiei britanice Deliveroo. Foto: Shutterstock
Amendă record aplicată în Franța, companiei britanice Deliveroo. Foto: Shutterstock

Uniunea pentru returnarea cotațiilor de securitate socială și a prestațiilor familiale (URSSAF) a acuzat firma britanică despre faptul că a ascuns informații despre angajarea a 2.286 de livratori în regiunea metropolitană Ile-de-France, între 1 aprilie 2015 și 30 septembrie 2016 și , în consecință, nu a plătit contribuțiile sociale necesare pentru acești angajați. 

Instanța a obligat sucursala franceză Deliveroo să plătească URSSAF 6,4 milioane de euro drept despăgubire pentru contribuțiile la asigurările sociale, precum și aproape 2,5 milioane de euro ca amendă pentru „muncă la negru” și 756.000 de euro ca penalități de întârziere.

Compania britanică nu a fost de acord cu decizia instanței, considerând-o nedreaptă și urmează să o conteste. Deliveroo a subliniat însă că ancheta URSSAF vizează un model vechi de muncă, „care în prezent nu mai este folosit”. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite