Un cunoscut producător de baterii vrea să construiască încă o fabrică în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
baterii

Un cunoscut producător de baterii caută 100 de hectare de teren în zona Aradului, unde vrea să construiască o fabrică de acumulatori, scrie Economedia.

Gigantul german Varta, unul dintre cei mai mari producători mondiali de baterii pentru automobile, industriale şi de consum, vizează România ca amplasament pentru o unitate de producţie de baterii, o investiţie ce se va ridica la 1 miliard de euro. Ţara noastră ar putea finanţa cu fonduri europene anumite componente ale investiţiei. Sursele Economedia.ro au indicat faptul că Varta ar urmări Aradul ca destinaţie pentru o fabrică nouă şi caută teren de cel puţin un milion mp, scrie Economedia

Anunţul iniţial a fost făcut pe Facebook, de Roxana Mînzatu, secretar de stat în Ministerul Investiţiilor si Proiectelor Europene MIPE, dar ulterior a fost şters.

„Am primit azi delegaţia grupului Varta. Compania vizează România ca locaţie pentru o investiţie strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producţie baterii pentru maşini electrice. Am setat cadrul opţiunilor potenţiale pentru finanţarea din fonduri europene pentru anumite componente ale investiţiei. Unitatea se va baza pe tehnologii înalte şi pe forţa de muncă bine pregatită şi competitivă. Echipa Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene va oferi taskforce-ului coordonat de Ministerul Economiei tot suportul posibil care să faciliteze decizia investitorului de a opta pentru România”, a scris Roxana Mînzatu.

Conform surselor Economedia, Varta caută peste 100 de hectare de teren şi s-ar fi oprit momentan la Arad, care are şi avantajul că se află aproape de graniţa de vest a României. Demersul germanilor e încă în stadiu incipient, nici măcar nu e 100% sigur că România va beneficia de această investiţie.

Se pare că Varta vrea să facă o fabrică destinată producţiei de acumulatori pentru consum, pe terenul de peste 100 de hectare pe care îl caută.

Varta Micro­battery deţine deja pe plan local o fabrică de baterii la Braşov. Compania a raportat în 2020 afaceri de 407 milioane de lei şi un profit net de 19,25 milioane de lei, având un număr mediu de 447 de salariaţi. Compania a primit în 2019 un ajutor de stat de 25,3 milioane de lei pentru o investiţie de 50 de milioane de lei în extinderea producţiei pentru acumulatori şi baterii pentru aparate auditive.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite