Un cartier de vile din nordul Capitalei va fi demolat. Ce se întâmplă cu locatarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ACMS General Contractor
ACMS General Contractor

Un întreg cartier de vile din nordul Bucureştiului va fi demolat, investitorii declarând pentru profit.ro ce oferte are pentru actualii locatari.

Oamenii de afaceri Emil şi Daniel Tănăsoiu (tată şi fiu), care au încasat 100 de milioane de euro de la Immofinanz pentru centrul de afaceri S-Park, vor să demoleze cartierului lor de vile La Mesteceni din zona Satului Francez, Bucureşti, construit în anul 2000, cu planul să dezvolte în loc un complex cu hotel şi apartamente cu servicii hoteliere, potrivit informaţiilor obţinute de Profit.ro

 Investitorii intenţionează să demoleze cele 19 vile cu 23 de unităţi locative care formează cartierul La Mesteceni, plus o clădire de birouri alăturată, care ocupă un teren de circa 8.000 de metri pătraţi. 

În trecut, în cartierul La Mesteceni au locuit cu chirie manageri ai Billa şi Siemens, vilele fiind închiriate atât ca spaţii de birouri pentru mici afaceri, cât şi ca locuinţe.  În paralel, familia Tănăsoiu pregăteşte şi construcţia unui nou complex, cu hotel, SPA, piscină, spaţii comerciale la parter şi minimum 200 de apartamente. 

„Vom oferi posibilitatea de a cumpăra sau închiria un apartament, locatarii putând beneficia de toate serviciile unui hotel de business alăturat, care va avea 100-120 de camere, în genul room-service sau concierge. Nu excludem un parteneriat pentru dezvoltarea acestui proiect“, a declarat, pentru Profit.ro, Daniel Tănăsoiu, general manager al Primavera Development, brand sub care familia îşi dezvoltă proiectele imobiliare.

Schimbarea regimului de înălţime din zonă a determinat şi alţi investitori imobiliari să apeleze la soluţia demolării clădirilor mici în favoarea blocurilor înalte de locuinţe. Omul de afaceri Sorin Anghel a cumpărat de la BRD, pe aceeaşi stradă cu La Mesteceni, un teren pe care există locuinţe de serviciu ale băncii. Investitorul poate construi în loc cel mai mare proiect de lux al său. 

Pe strada Grigore Gafencu, familia Anghel a finalizat în 2017 un bloc cu 110 apartamente premium, One United Properties dezvoltă ansamblul One Herăstrău Vista, cu 119 apartamente, iar în spatele acestui proiect, antreprenorii Robertino Georgescu şi Dan Drăgulin lucrează la primul lor proiect rezidenţial exclusivist, care va avea la finalizare 236 de apartamente, o investiţie estimată la 100 de milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite