Turismul din Grecia şi-a revenit. Câştigurile din acest an au ajuns la jumătate faţă de nivelul din 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Veniturile încasate din turism în Grecia, în primele opt luni ale anului, au ajuns la jumătate faţă de nivelul din anul 2019, a anunţat, duminică, ministrul elen al Turismului, Vassilis Kikilias, informează Reuters.

„În perioada ianuarie-august, sosirile de turişti sunt în creştere cu 79,2%, iar veniturile au crescut cu 135,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce este echivalent cu 50% din veniturile pentru întregul an 2019. Suntem pe cale să înregistrăm venituri de peste 10 miliarde de euro în acest an", a declarat Vassilis Kikilias, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, din cauza pandemiei industria turismului din Grecia, un sector cheie în condiţiile în care reprezintă a cincea parte din economia elenă, a cunoscut în 2020 cel mai slab an din istorie cu doar 7 milioane de vizitatori care au generat venituri de patru miliarde de euro.

Totuşi, în luna mai a acestui an, Grecia şi-a deschis porţile pentru turiştii străini, iar la acea dată oficialii guvernamentali şi reprezentanţii din industria turismului declarau că în 2021 speră să ajungă la 40-50% din veniturile din 2019, an în care Grecia a înregistrat 33 de milioane de vizitatori care au generat venituri record de 18 miliarde de euro.

În ceea ce priveşte numărul de turişti din acest an, Vassilis Kikilias a transmis că nu există încă o numărătoare finală, adăugând însă că lunile septembrie, octombrie şi noiembrie au fost aglomerate.

Conform datelor transmise de Reuters, Grecia a mizat pe industria turismului pentru a susţine revenirea economică, după ce anul trecut a înregistrat o contracţie a economiei de 9%. 

Potrivit unei variante preliminare a proiectului de buget pe 2022, guvernul de la Atena prognozează că economia va înregistra în acest an un avans de 6,1%.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană şi-a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei Greciei, mizând în prezent pe o accelerare a ritmului de creştere până la 7,1% în acest an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite