Tradeville „înlocuieşte“ 5 acţiuni de pe ATS: Alibaba se va putea tranzacţiona pe BVB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma de brokeraj Tradeville va aduce cinci noi acţiuni pe sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi va renunţa la calitatea de market maker pentru cinci emitenţi.

Printre companiile noi se afla Alibaba si Lufthansa, in vreme ce OMV va fi cel mai important nume care nu va mai avea market maker.

Schimbarile vor avea loc in jurul datei de 2 decembrie 2014, a anuntat compania.

Pe langa cele 26 actiuni deja existente in oferta ATS BVB, Tradeville va adauga urmatoarele cinci companii: Alibaba – cel mai mare IPO din istorie, Deutsche Post – una dintre cele mai mari companii de curierat din lume, Lufthansa – cea mai mare companie de transport aerian din Europa, Continental – unul dintre cei mai mari producatori de anvelope din lume si Commerzbank – a doua banca din Germania.

Totodata, Tradeville renunta la calitatea de market maker pentru actiunile Heineken, L’Oreal, Christian Dior, Danone si OMV, urmare a unei analize a interesului investitorilor, reflectat de numarul scazut de tranzactii. Conform Codului BVB – operator de sistem, aceste titluri pot fi in continuare tranzactionate pe ATS. Incepand cu data de 21 octombrie 2014 si pana la data de 3 decembrie 2014, inclusiv Tradeville va continua sa mentina doar ordine ferme de cumparare pentru minimum 100 de actiuni HEIA, CDI, OR, BN si respectiv minimum 1000 titluri OMV, pentru cel putin 70% din timpul unei sedinte de tranzactionare, la parametrii existenti.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite