Tot mai mulți români cumpără locuințe în Dubai. Cererea a crescut cu 35%

0
Publicat:

Numărul românilor interesați să achiziționeze proprietăți în Dubai a crescut cu 35% în ultimii ani, potrivit unei analize de piață.

Vedere panoramică a Dubaiului
Tot mai mulți români cumpără locuințe în Dubai

În ultimii ani, piața din România a fost invadată de oferte destinate românilor de a achiziționa proprietăți în Dubai. Pe fondul unor campanii susținute, efectele s-au văzut în creșterea cu aproximativ 35% a cererii pe acest segment, în ultimii 3 ani. Interesant este faptul că, pe fondul interesului crescut de a deveni proprietari de case sau apartamente în Emiratele Arabe Unite, românii și-au diversificat căutările și acum numeroase cereri vin și pe zona spațiilor destinate clinicilor medicale sau zonelor comerciale, dovadă că românii investitori nu caută doar relaxare în această zonă, ci vizează să facă și business,” declară Cristina Stoian, Expert imobiliar & CEO Agentie Imobiliară Simple Choices cu sediu în Dubai

Cererea crescută pentru toate tipurile de imobile din EAU determină apariția unui număr mare de oferte către piața din România din partea a numeroase companii imobiliare, acest lucru crează situații în care românii primesc informații diverse și uneori eronate cu privire la oferta rezidențială din această locație.

În experiența noastră de 12 ani pe piața imobiliară din Marea Britanie, Dubai sau Cipru am înțeles cât este de important să îi oferi clientului o informație clară, corectă asupra proprietății de care este interesat. Riscul mare la care se supune acesta, atunci când este interesat să investească într-o altă țară, este acela să se încreadă în mesajele bine împachetate din punct de vedere marketing și, odată ajunși la fața locului, să constate că promisiunea poate fi departe de adevăr. În acest sens, ne-am gândit să organizăm sesiuni de întâlniri între experți imobiliari, potențiali cumpărători și mari dezvoltatori din Dubai, pentru început în Iași (Duminică, 18 februarie a.c, Palas Mall, sala Vivaldi, 11 am-19.00 pm) și în București (Sâmbătă -Duminică, 24-25 februarie ac, Hotel Hilton Garden Inn, 10 am-20.00pm), în sensul în care să facilităm accesul la informații cât mai aproape de adevăr și bineînțeles, să creștem numărul românilor care devin proprietari în Dubai,” declară Cristina Stoian.

Alegerile românilor, când vine vorba despre achiziționarea unor proprietăți imobiliare în Dubai, pornesc de la valori de 130.000 euro și pot atinge bugete considerabile chiar și cu 6 zerouri. Cumpărătorii sunt antreprenori și dezvoltatori din România, iar în ultima perioadă aleg această destinație, pentru investiții, medici, IT-iști sau antreprenori a căror activitate presupune munca remote.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite