Toshiba şi-a vândut divizia medicală companiei Canon, într-o tranzacţie de peste 6 miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut, Toshiba a fost lovită de unul dintre cele mai urâte scandaluri financiare din Japonia FOTO: AP
Anul trecut, Toshiba a fost lovită de unul dintre cele mai urâte scandaluri financiare din Japonia FOTO: AP

Toshiba a anunţat joi că a ajuns la acorduri pentru vânzarea diviziei medicale. Această măsură se adaugă eforturilor grupului japonez de a-şi reduce domeniile în care este prezentă şi de a-şi ridica nivelul lichidităţilor, conform „The Wall Street Journal”.

Toshiba, companie ce produce o largă varietate de produse, inclusiv prese pentru călcat pantaloni şi centrale nucleare, a declarat că îşi va vinde divizia medicală Toshiba Medical Systems companiei japoneze Canon, pentru 688 de miliarde de yeni (6,2 miliarde de dolari).

Totodată, Toshiba a anunţat că a ajuns la un acord pentru a vinde o parte din acţionariat la divizia sa de electronice, Toshiba Lifestyle Products and Services, producătorului chinez de electronice Midea. Tranzacţia este de aşteptat să aibă loc până la finalul lunii.

Toshiba estimează că va înregistra o pierdere netă de 710 miliarde de yeni în anul fiscal care se încheie în această lună, cea mai mare din istoria companiei de 140 de ani. Acesta va fi al doilea an consecutiv în care Toshiba raportează pierderi.

Anul trecut, Toshiba a fost lovită de unul dintre cele mai urâte scandaluri financiare din Japoniei. Grupul japonez a rescunoscut că în perioada 2008-2014 şi-a falsificat rezultatele pentru a majora profiturile cu 152 de miliarde de yeni (1,3 miliarde de dolari).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite