Teodorovici, despre legea insolvenţei: Măcar dacă nu suntem în stare să facem noi, să copiem buna practică din Vest şi să o aplicăm în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici susţine că mediul de afaceri este „pro” modificărilor pe care plănuieşte să le aducă la legea insolvenţei, „sensibil iritaţi” fiind cei care îşi pierd anumite influenţe.

„Măcar dacă nu suntem în stare să facem noi, să copiem buna practică din Vest şi să o aplicăm în România. Mediul privat este pro. Discută sau sunt sensibil iritaţi cei care îşi pierd anumite influenţe, că sunt practicieni, că sunt cei care nu pot ocupa mai multe poziţii”, a declarat Teodorovici, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că statul propune pe de o parte conversia creanţelor în acţiuni ale statului, iar statul după aceea poate să vândă acele acţiuni. De asemenea, se spune clar că se intră mai greu în insolvenţă, trebuie să ai cel puţin 50% din faţă de stat ca să poţi să ceri insolvenţa.

„Sunt cam 1.000 şi ceva de companii care au plan de reorganizare, dar care acum în continuare datorii faţă de stat”, a spus Teodorovici.

Ministrul a spus că îl miră foarte mult „lipsa de asumare a Ministerului Justiţiei a unui aviz pe un astfel de act”.

Teodorovici a precizat că este un act foarte important care va duce la curăţarea mediului de afaceri.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite