Teodorovici: Comisia de buget-finanţe din Senat a eliminat reducerea accizei la carburanţi din proiectul noului Cod Fiscal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de buget-finanţe din Senat a eliminat în această săptămână din proiectul noului Cod Fiscal prevederea prin care accizele la carburanţi ar urma să se reducă de la 1 ianuarie 2016, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor. Eliminarea acestei prevederi din Codul Fiscal ar presupune un efort bugetar mai mic cu 3,5-4 miliarde de lei, potrivit ministrului Finanţelor.

„Acciza propusă de noi în Codul Fiscal să fie redusă de anul viitor la combustibil a fost eliminată săptămâna aceasta de către Senat, de către Comisia de buget din Senat. Asta înseamnă pe buget un efort mai mic cu trei miliarde şi ceva de lei aproximativ. Aceasta este o propunere a Comisiei de buget din Senat, să vedem exact cum iese din plenul Senatului şi, mai ales, în Camera Deputaţilor unde efectiv se va decide forma finală a Codului Fiscal“, a spus Teodorovici, la Pro TV.

Proiectul noului Cod Fiscal, aprobat de Guvern şi transmis în Parlament la 25 martie, prevedea în forma intrată în analiză la Senat reducerea cu 20% a accizei pentru motorină, cu 18,62% la benzina fără plumb şi cu 16,28% la benzina cu plumb. Măsura avea ca obiectiv compensarea introducerii, de la 1 aprilie 2014, a accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litrul de carburanţi. 

La momentul introducerii accizei suplimentare pe carburanţi, reprezentanţii Guvernului au susţinut că banii colectaţi din această taxă vor fi utilizaţi pentru construcţia de autostrăzi. Ulterior, premierul Ponta a spus că aceasta a fost o interprtare greşită, iar sumele colectate din această acciză vor fi folosite pentru modernizare şi lucrări de infrastructură. De la momentul introducerii accizei suplimentare pe carburanţi şi până în prezent, Guvernul nu a prezentat date privind sumele colectate şi nici virarea acestora către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale sau către Ministerul Transporturilor. 

Teodorovici a declarat astăzi că sumele colectate din acciza suplimentară „se vor regăsi în acele lucrări de infrastructură“. 

Mai puteţi citi:

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite