Teodorovici: Codul Fiscal şi cel de procedură fiscală vor fi modificate până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Eugen Teodorovici a anunţat că se lucrează la o analiză comparativă pe întregul Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală, în vederea elaborării unui proiect de lege care să modifice „articol cu articol” cele două coduri.

"Pe timpul acesta al verii, colegii mei lucrează la această analiză comparativă cu tot ce este Codul Fiscal, Codul de Procedură Fiscală, se ia articol cu articol, dacă e vreo propunere de făcut şi care sunt argumentele. Lucrăm foarte mult şi deschis cu tot ce înseamnă mediul economic, am invitat structurile asociative, de la Comisia din Parlament de Buget-Finanţe, ambele Camere, pentru ca la final de an să avem un proiect de lege şi pe un Cod Fiscal şi pe Procedură Fiscală şi îmi doresc foarte mult un consens cât mai larg în Parlament astfel încât să le aşezăm prevederile legale aşa cum este mai simplu de înţeles şi de aplicat. Nu facem o revoluţie. De la 1 ianuarie 2019 trebuie să rămână aşa cum ele se fac. Au fost multe modificări ale Codului Fiscal şi vrem să aşezăm aceste modificări într-o formă consolidată ca omul să ştie despre ce se discută când vine vorba despre zona fiscală", a spus Teodorovici la televiziunea publică.

Potrivit acestuia, la fel se va face şi pe zona de evaziune fiscală, adică pe Legea 241 privind combaterea evaziunii fiscale plus alte prevederi din alte acte normative, care se vor armoniza până în toamnă, astfel încât firmele să nu mai fie descurajate să facă investiţii în România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite