Teodorovici: Bugetul pe anul 2016 şi legea salarizării bugetare, întârziate de returnarea Codului Fiscal către Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Respingerea Codului Fiscal de către preşedintele Klaus Iohannis şi retrimiterea acestuia înapoi în Parlament pentru reanalizare va întârzia „oarecum“ pregătirea bugetului pentru anul viitor, iar legea salarizării bugetare, al doilea obiectiv important al Guvernului pentru a doua parte a anului, ar putea fi şi ea întârziată de acest lucru, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

„Faptul că acest Cod Fiscal a fost returnat Parlamentului spre analiză întârzie oarecum pregătirea bugetului pe 2016. Am anunţat de foarte mult timp că în luna august intenţionăm să demarăm acest proces, astfel încât România să aibă la timp, aşa cum spune şi legea, un proiect de buget trimis în Parlament, cu respectarea tuturor obligaţiilor noastre“, a declarat vineri ministrul Finanţelor, la Palatul Victoria.

În privinţa legii salarizării în sectorul bugetar, Teodorovici a afirmat să speră că aceasta va „suferi“ cât mai puţin.

„Este într-adevăr un alt motiv care este afectat de această întârziere, categoric, pentru că nu este un impact mic aplicarea legii salarizării, iar modul în care o vom aplica, de când, în câte etape, în câte tranşe - pentru că nu putem aplica legea salarizării într-un singur moment, pentru că impactul este foarte mare - dar toate acestea aveau o logică în aplicare“, a afirmat ministrul la Palatul Victoria, întrebat dacă legea salarizării ar putea fi întârziată în noile condiţii.

„Cum şi prim-ministrul a precizat foarte clar, al doilea obiectiv important pentru Guvern era Legea salarizării în a doua parte a acestui an. Desigur, toate acestea vor suferi, sperăm noi, cât mai puţin, dar din păcate există un efect“, a mai spus Teodorovici.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins noul Cod Fiscal şi l-a retrimis Parlamentului spre reexaminare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite