Tarife abuzive de aproape 1.000% faţă de preţul iniţial practicat de companiile aeriene din Brazilia pentru Cupa Mondială din 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de Protecţie a Consumatorilor (PROCON-RJ) din statul brazilian Rio de Janeiro a depus plângeri contra a cinci companii locale acuzate de practicarea de „tarife abuzive” pe parcursul desfăşurării Cupei Mondiale din 2014 care se va desfăşura în Brazilia, informează AFP.

„Există cazul în care preţul solicitat este de 1.000% mai scump faţă de preţul încasat în zile normale (…) Tarifele au crescut mai din cauza cererii sporite de bilete, mai ales între Rio şi Sao Paulo”, a declarat organizaţia statală într-un comunicat publicat vineri pe site-ul său de internet.

Plângerea colectivă a fost depusă la tribunalul federal şi vizează companiile Azul, Gol, Oceanair, TAM şi Avianca.

PROCON a cerut ca aceste companii să fie obligate să „practice pentru vânzările anticipate din perioada Cupei Mondiale tarifele normale” şi să ramburseze dublul sumei plătite de cei care şi-au achiziţionat bilete la preţul întreg majorat.

Agenţia Naţională de Aviaţie Civilă (ANAC) este, de asemenea, în colimatorul organizaţiei care se ocupă de protecţia consumatorilor pentru că organizaţia naţională ar trebui „să reglementeze sectorul (n.r. – aviaţiei civile), să monitorizeze şi să prevină aceste tarife abuzive” prin impunerea de amenzi.

O comisie guvernamentală are drept obiective evaluarea preţului serviciilor – bilete de avion, hoteluri – stabilite cu ocazia mondialului. Aceasta se va întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanţii companiilor aeriene, pentru a evita apariţia unor asemenea situaţii.

Brazilia aşteaptă 600.000 de turişti străini în perioada competiţiei de fotbal, numărul persoanelor mobilizate din sectorul serviciilor fiind estimat la aproape trei milioane.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite