Sute de sindicalişti din energie au protestat faţă de măsurile convenite de Guvern cu FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 300 de sindicalişti de la Federaţia Univers au pichetat azi sediul Guvernului, nemulţumiţi că în scrisoarea de intenţie convenită cu FMI nu se regăsesc promisiunile făcute de Ministerul Economiei la negocieri, iar măsurile ce vor fi luate vor duce la dispariţia de locuri de muncă.

Sindicaliştii au scandat „Hoţii!” şi au avut bannere inscripţionate cu: „115 milioane RON datorii preluate prin protocol. De ce?”, „Plătiţi salariile restante”, „Păstraţi locurile de muncă”.

Ion Pisc, vicepreşedinte al Blocului Naţional Sindical (BNS), a declarat că oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că societăţile de servicii energetice Moldova, Banat, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia Sud ar urma să fie desfiinţate sau restructurate, ceea ce ar duce la pierderea a 1.500 de locuri de muncă, ocupate în prezent de profesionişti cu vechime mare în domeniu.

Pisc susţine că reprezentanţii Ministerului Economiei au promis altceva în cadrul discuţiilor avute cu sindicatele, însă în scrisoare de intenţie cu FMI sunt prevăzute măsuri care nu au legătură cu discuţiile avute, dar nici cu promisiunile din campania electorală.

„Se lucrează în prezent la stabilirea a ce trebuie făcut cu cinci dintre cele şase societăţi regionale de întreţinere ale Electrica. Cel puţin trei dintre ele, dar posibil toate cinci, ar trebui poate să fie separate de Electrica în vederea unei posibile lichidări”, se arată în draftul scrisorii de intenţie stabilite cu FMI referitor la Electrica Serv.

Pisc a precizat că dacă Guvernul nu va lua măsuri corecte, sindicatele vor recurge şi la alte forme de protest.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite