SUA va înregistra anul viitor cea mai mare creștere a costurilor de sănătate din ultimul deceniu

0
Publicat:

Angajatorii americani se pregătesc pentru cea mai mare creștere a costurilor cu asigurările de sănătate din ultimul deceniu, anul viitor, potrivit previziunilor consultanților în domeniul sănătății, însă lucrătorii ar putea fi oarecum cruțați de această dată, în condițiile unei piețe a forței de muncă restrânse.

lingură cu pastile albe de formă ovală
SUA va înregistra cea mai mare creștere a costurilor de sănătate Sursă foto: Pixabay.com

Consultanții din domeniul asigurărilor de sănătate, precum Mercer, Aon și Willis Tower Watson au estimat o majorare a costurilor legate de sănătate ale angajaților cuprinse între 5,4% și 8,5% în decursul anului viitor. Scumpirile sunt estimate din cauza inflației majore din sistemul medical și a cererii tot mai mare de medicamente costisitoare pentru scăderea în greutate și a disponibilității tot mai mari pentru terapiile generice, care au ajuns să aibă prețuri extrem de ridicate.

Mai mult de două treimi dintre companii fie nu intenționează să transfere nicio creștere a costurilor către angajații lor în 2024, fie vor transfera mai puțin decât creșterea anticipată, potrivit unui sondaj realizat de Mercer, o divizie a Marsh McLennan.

Potrivit lui Beth Umland, șefa departamentului de cercetare în domeniul sănătății și al beneficiilor la Mercer, „nu vor să adauge și mai mult stres financiar asupra angajaților care se confruntă deja cu inflația, mai ales în această perioadă în care se bazează cu adevărat pe beneficiile de sănătate ca modalitate de a-i păstra pe angajați să lucreze pentru ei”.

Costurile asigurărilor medicale sunt cele mai ridicate din istorie

Prețurile de consum din SUA au crescut cu 3,7% în anul comercial încheiat în august, în scădere față de nivelul record de 9,1% înregistrat în luna iunie a anului trecut. Cu toate acestea, deoarece contractele dintre asiguratori și spitale pentru costul operațiunilor sunt semnate cu luni sau chiar cu un an înainte, creșterile costurilor medicale întârzie de obicei față de inflația generală, potrivit Reuters.

Consultanții în domeniul beneficiilor asistă organizațiile de dimensiuni medii și mari în crearea de programe de asigurare. Majoritatea lucrătorilor americani - aproximativ două treimi - beneficiază de astfel de programe. Planurile de asigurare ale angajatorilor sunt gestionate de asigurătorii UnitedHealth, Centene, Cigna și Elevance. Niciuna dintre aceste companii nu a fost de acord să comenteze acest subiect.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite