STUDIU Ce tipuri de apartamente preferă bucureştenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul rezidential Nova Cidade de Kilamba din Angola

Apartamentele cu două dormitoare se află în topul preferinţelor bucureştenilor, una din două persoane dorind să achiziţioneze o astfel de locuinţă în viitorul apropiat. Printre criteriile de selecţie a unui apartament se regăsesc spaţiile luminoase şi aerisite, dar şi prezenţa ferestrelor atât în bucătărie, cât şi în baie.

Concluziile sunt parte dintr-un studiu privind preferinţele bucureştenilor referitoare la opţiunile rezidenţiale şi de stil de viaţă, realizat de AFI Europe Romania, în parteneriat cu Unlock Market Research.

Ce vizează locuitorii bucureşteni atunci când îşi cumpără o casă?

Un fapt interesant relevat de prezentul studiu este că aproximativ 50% dintre respondenţi ar prefera să deţină un apartament într-un complex rezidenţial, în principal datorită facilităţilor oferite, precum spaţiile verzi, proximitatea faţă de diferite tipuri de magazine şi centre de wellness, existenţa unor zone de relaxare, nivelul ridicat de siguranţă sau calitatea vieţii în cadrul complexului.

În ceea ce priveşte regimul de înălţime, bucureştenii preferă clădirile cu maximum 6 sau 10 etaje, iar 4 din 5 persoane ar prefera să deţină un apartament situat între primul şi al şaselea etaj. Mai mult, 73% dintre cei intervievaţi au declarat că ar prefera un apartament cu sistem de încălzire propriu, iar 60% optează pentru apartamente cu sisteme de climatizare.

Surse de informare în achiziţionarea unei locuinţe

Conform studiului, consumatorii tind să colecteze informaţii dintr-o multitudine de surse atunci când iau în considerare cumpărarea unui apartament. Astfel, principalele surse consultate sunt cele oficiale, precum agenţiile imobiliare (62%) şi site-urile specializate (60%). În plan secundar se poziţionează recomandărilor prietenilor şi rudelor (57%).

Statisticile AFI Europe Romania cu privire la tendinţele de consum în mediul online ale persoanelor interesate de achiziţionarea unei locuinţe arată că bărbaţii şi femeile cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani sunt în mod egal activi în căutarea unui apartament. De asemenea, 4 din 5 persoane care caută o locuinţă folosesc dispozitivele mobile şi sunt preponderent interesate de apartamentele cu unul şi două dormitoare, dar şi de amplasarea complexurilor rezidenţiale în oraş sau în vecinătatea acestuia.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite