STS: Infrastructura critică de comunicaţii a României nu foloseşte echipamente Huawei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Huawei FOTO EPA-EFE

Echipamentele Huawei nu sunt folosite în infrastructura critică de stat gestionată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) al României, au declarat joi reprezentanţii instituţiei pentru Reuters.

Într-un memorandum de înţelegere din anul 2013 cu Huawei, Guvernul de atunci le oferea acestora oportunitatea de a participa în construcţia sistemului naţional de informaţii şi telecomunicaţii, de monitorizare a traficului, dar şi a proiectelor de e-guvernare.

„Notăm că STS nu a fost consultat, nu a aprobat acel document şi nu are nicio implicare în implementarea lui”, a arătat instituţia, într-un răspuns trimis prin e-mail la o solicitare adresată de Reuters în data de 26 februarie.

Instituţia mai transmite că „evaluează continuu riscurile legate de aspecte specifice ale domeniului său de activitate şi dispune de măsuri adecvate de securitate şi rezilienţă pe întreaga durată de viaţă a infrastructurilor gestionate - care reduc în mod semnificativ riscurile ameninţărilor cibernetice”.

Precizările STS vin după ce Pavel Popescu, reprezentatul PNL în comisia IT a Camerei Deputaţilor, a declarat pentru Reuters că partidul va declanşa o anchetă cu privire la contribuţia Huawei la infrastructura critică a ţării şi intenţionează să blocheze participarea companiei la dezvoltarea reţelei 5G, din cauza îngrijorărilor în creştere privind securitatea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite