Străinii ne văd! Cinci poveşti despre români, finanţate pe KickStarter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
wallstreet

Sunt în general poveşti emoţionante despre români, sărăcie, dar şi tradiţii. Sunt campanii realizate de străini care au trecut sau chiar locuiesc în România şi care au rămas impresionaţi de ţara noastră. Unele dintre ele au primit fondurile necesare pe comunitatea Kickstarter, scoţănd în evidenţă România, cu bune şi rele, pe plan internaţional.

Un proiect susţinut puternic pe Kickstarter şi aprobat este Old Knowledge: Sketches of a simple life. Luka Negoiţă şi Philip Walter au colindat zonele rurale din România timp de şase săptămâni în primăvara lui 2012, înregistrând oameni ce încă practică tradiţii milenare, pierdute în zonele urbane şi uitate în aproape toată lumea.

Înregistrările modului de viaţă autentic românesc au inclus schiţe alb-negru, fotografii, dar şi film. Ele subliniază felul în care românii cresc mâncarea pe câmp, o prepară, medicina naturistă, viaţa de zi cu zi, îmbrăcămintea, dar şi arhitectura, muzica şi folclorul.

Proiectul a primit peste suma necesară de 4.400 de dolari, România devenind astfel o ţară mai cunoscută pe plan mondial.

Află mai multe despre proiectele de succes pe wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite