Violeta Alexandru propune o nouă valoare a tichetelor de masă de la 1 aprilie

Violeta Alexandru propune o nouă valoare a tichetelor de masă de la 1 aprilie

Ministerul Muncii a elaborat un proiect de ordin prin care propune o nouă valoare a tichetelor de masă începând de la 1 aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pentru semestrul I al anului 2020, începând cu luna aprilie 2020, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăşi cuantumul de 15,19 lei. 
 
Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică şi pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2020 respectiv, august 2020 şi septembrie 2020”, se arată în proiectul de ordin al ministrului Muncii, Violeta Alexandru.
 
Practic, valoarea bonurilor de mas[ ar creşte de la 1 aprilie cu numai un ban.
 
În prezent, valoarea bonurilor de masă este de 15,18 lei, dar Parlamentul a adoptat încă din 11 februarie majorarea acestora la 20 lei, documentul fiind trimis spre promulgare preşedintelui României la data de 2 martie 2020.
 
Majorarea tichetelor de masă la 20 de lei ar urma să fie aplicată de la data de întâi a lunii următoare celei în care actul normativ se publică în Monitorul Oficial, dar numai după ce a fost promulgat de Klaus Iohannis, lucru care deocamdată nu s-a întâmplat.
 
În vara anului trecut, Guvernul Dăncilă propusese îngheţarea valorii tichetelor de masă până în primăvara acestui an.
 
„Pentru semestrul II al anului 2019, începând cu luna octombrie, valoarea nominală a unui tichet de masă, nu poate depăşi cuantumul de 15,18 lei. Valoarea nominală se aplică şi pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020 respectiv, februarie 2020 şi martie 2020”, arată propunerea Ministerului Muncii.
 
Valoarea unui tichet de masă a fost majorată, ultima dată, în luna mai 2018, de la 15,09 lei la 15,18 lei.
 
Ministerul Muncii a mai îngheţat o dată tichetele de masă la această valoare, în noiembrie 2018.
 
Valoarea nominală maximă a tichetelor de masă se indexează, semestrial, cu indicele preţurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările