Violeta Alexandru: „E inadmisibil ca angajaţii Fiscului şi cei de la Pensii să nu vrea să lucreze cu publicul“. Ce mesaj au transmis chinezii

Violeta Alexandru: „E inadmisibil ca angajaţii Fiscului şi cei de la Pensii să nu vrea să lucreze cu publicul“. Ce mesaj au transmis chinezii

Inquam Photos / Octav Ganea

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, susţine că este inadmisibil ca vânzătorii micilor magazine să deservească cetăţenii cu bunurile necesare, iar angajaţii Fiscului şi cei de la Casele de pensii să refuze să lucreze cu publicul.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem, în continuare, pregătiţi să emitem noi instrucţiuni.
 
Însă, cea mai bună soluţie rămâne solidaritatea umană, sensibilitatea în faţa unui părinte îngrijorat de siguranţa copilului său. Orice angajator reponsabil vrea un angajat atent şi eficient la locul de muncă, nu unul stresat de soarta copilului său. Indiferent că este vorba de stat sau de privat, angajatorii au instrumentele necesare să permită o flexibilitate pentru acei angajaţi care au nevoie să aibă grijă de copiii lor.
 
Avem 150.000 de cadre didactice. O parte din acestea pot să se alăture unui efort voluntar de a ajuta familiile monoparentale să treacă prin această criză. Cele mai multe din cazurile de familii monoparentale sunt conduse de femei (circa 95%).
 
Majoritatea cadrelor didactice sunt femei. Multe mame. Fac un apel să se uite la familiile copiilor din clasele unde predau sau la care sunt diriginţi. Căutaţi acea familie care are cea mai mare nevoie de ajutor! Daţi un telefon către acea mamă. Întrebaţi dacă are nevoie de ajutor. Întrebaţi cum puteţi ajuta. Orice sprijin va fi foarte apreciat.
 
Situaţia de criză este încă la început. Există, din păcate, posibilitatea să trecem prin momente mai grele în următoarele săptămâni. Avem două scenarii. Fie ne certăm şi dăm vina unii pe alţii, fie ne ajutăm şi scoatem ceea ce este mai bun în noi ca să trecem ÎMPREUNĂ peste această situaţie.
 
Fac acest apel şi pentru că văd deja reacţii din zona angajaţilor din sectorul public de a nu mai lucra cu publicul de teama îmbolnăvirii. Vreau să le reamintesc acestora că cetăţenii au, în această perioadă, cea mai mare nevoie de ajutor din partea Statului. Ar fi ruşinos să vedem un angajat de la un mic magazin de cartier venind la muncă ca să ofere oamenilor un flux de bunuri necesare pentru viaţa de zi cu zi iar un funcţionar de la fisc sau de la pensii să dea bir cu fugiţii în faţa greului.
 
Ieri o companie chineză, în semn de solidaritate cu Italia, a trimis italienilor paleţi întregi de măşti de unică folosinţă purtând, lipite pe ele, un mesaj plin de umanitate - un citat din celebrul senator şi filosof Seneca:

Siamo onde dello stesso mare
Foglie dello stesso albero
Fiori dello stesso giardino
 
Suntem valurile aceleiaşi mări
Frunzele aceluiaşi copac
Florile aceleiaşi grădini.
 
Cred, cu tărie, că doar împreună, în solidaritate, vom trece peste această criză.
 
VA fi bine! Vă mulţumesc”, a scris  Alexandru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: