VIDEO Bode: Pentru „Autostrada urşilor”, ofertele vor fi depuse în septembrie. Cerem intervenţia procurorilor în cazul „autostrăzii muzeu”

VIDEO Bode: Pentru „Autostrada urşilor”, ofertele vor fi depuse în septembrie. Cerem intervenţia procurorilor în cazul „autostrăzii muzeu”

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că ofertele pentru execuţia celor 9 kilometri sunt aşteptate în luna septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat de premier despre situaţia Autostrăzii Lugoj- Deva, ministrul Bode a răspuns:
 
- Avem 66 km de autostradă pe care se circulă fătă restricţii
 
- Cât despre cei 9 km din „autostrada urşilor”, din Secţiunea 2, suntem în calendar 
 
De mâine 28 mai CNAIR va ridica temporar restricţiile de tonaj pe tronsonul 3 între Ilia şi Holdea
 
Expertiza pentru terasamente, contractăm toate lucrările, le executăm din suma reţinută din garanţia constructorului
 
Am răspuns la 168 de solicitări după reluarea procedurilor de achiziţie. Ofertele vor fi depuse în septembrie, proiectare 12 luni, execuţia 30 de luni
 
Vom cere in tervenţia procurorilor pentru „autostrada muzeu” pentgru a vedea dacă s-au comis ilegalităţi

În august 2017, după vizite cu presa pe şantier făcute de ministrul de-atunci al Transporturilor, Răzvan Cuc, şi şeful de-atunci al CNAIR, Ştefan Ioniţă,, a fost reziliat contractul cu firma Salini, care trebuia să se ocupe de secţiunea de tuneluri din lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva.
 
Ulterior, constructorul a câştigat la Curtea Internaţională de Arbitraj daune de circa 50 de milioane de euro. Mai mult, arbitrii au stabilit că fostul contract încă este în vigoare, într-un moment în care CNAIR încerca din răsputeri să contracteze lucrările la tuneluri pentru a nu fi nevoită să dea banii europeni înapoi pe toată autostrada Lugoj – Deva.
 
La 8 mai 2020, ministrul Lucian Bode a anunţat însă că hotărârea va fi contestată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările