ULBS, prima Universitate din România care va accepta o criptomonedă pentru plata taxelor de admitere

ULBS, prima Universitate din România care va accepta o criptomonedă pentru plata taxelor de admitere

Foto: Facebook Liga Studenţilor

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULSB) va fi prima universitate din România care va permite plata taxelor pentru admitere din acest an într-o monedă virtuală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Criptomoneda în care se vor putea efectua plăţile va fi EGLD, dezvoltată de startup-ul sibian Elrond, anunţă instituţia într-un comunicat de presă transmis miercuri, informează mesagerul de sibiu.ro.
 
„Universitatea noastră a fost şi va fi în continuare o susţinătoare a comunităţii şi afacerilor locale, iar decizia de a dezvolta acest parteneriat cu Elrond se înscrie în această strategie”, a declarat Sorin Radu, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.
 
Posibilitatea de plată cu monedă virtuală urmează să fie implementată şi va fi disponibilă pentru prima dată în sesiunea de admitere din luna iulie a acestui an.
 
ULBS a ales să convertească EGLD în RON prin intermediul unui procesator de plăţi, fără costuri suplimentare faţă de costul unei plăţi cu cardul bancar clasic.
 
Potrivit sursei citate, printre potenţialele beneficii ale criptomonedelor sunt: posibilitatea de a efectua transferuri fără limitări geografice; costuri reduse de tranzacţionare; posibilitatea de verificare publică a tranzacţiilor.
 
„Recunoaştem potenţialul deosebit al studenţilor ULBS, mulţi dintre membrii echipei Elrond fiind absolvenţi ai acestei universităţi, unii dintre ei fiind actualmente cadre didactice asociate ale ULBS. Ne bucurăm că prin aceasta colaborare putem oferi acces studenţilor spre o tehnologie care promite să aibă un impact pozitiv semnificativ asupra societăţii actuale, dar şi a următoarelor generaţii de absolvenţi ai universităţii sibiene şi nu numai”, a declarat Beniamin Mincu, CEO Elrond.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările