Transportatorii cer ASF măsuri urgente cu privire la abuzurile din piaţa de asigurări

Transportatorii cer ASF măsuri urgente cu privire la abuzurile din piaţa de asigurări

Societatea de asigurări Euroins, deţinătoare a 32% din piaţa RCA, a dus abuzurile în relaţia cu păgubiţii la un nivel halucinant şi necesită măsuri urgente din partea ASF şi a autorităţilor competente, a transmis Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.).

Potrivit sursei citate, COTAR a transmis deja către Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) un set de documente care arată neregulile din piaţa de asigurări RCA din România precizând că, ofertele de despăgubire transmise de societatea de asigurări Euroins păgubiţilor RCA prevăd preţuri stabilite în mod nelegal de către acest asigurator care se raportează la media anumitor preţuri despre care pretinde că ar fi practicate de anumiţi prestatori de servicii indicate de către Euroins.
 
Reprezentanţii confederaţiei au transmis: ”Nu numai că preţurile unor terţi nu pot fi opuse păgubiţilor, ca pretext pentru neplata integrală a despăgubirilor datorate conform Legii RCA, dar, din ofertele Euroins nu rezultă dacă acei prestatori chiar există, dacă practicau acele preţuri la momentul emiterii ofertei Euroins sau dacă au fost “inventaţi” pentru a refuza plata.”
 
Potrivit acestora, astfel de abuzuri încalcă drepturile păgubiţilor RCA şi au rolul de a-i induce în eroare, cu scopul de a nu se plăti despăgubirile conform Legii 132/2017. 
”Se încalcă legislaţia aplicabilă. Aceste practici ar trebui investigate şi sancţionate de către ASF şi alte autorităţi competente.”, transmite COTAR.
 
”Este foarte clar faptul că măsurile de sancţionare aplicate până în prezent de Autoritatea de Supraveghere Financiară au fost total ineficiente, în relaţia cu societatea de asigurări EUROINS şi nu au avut niciun fel de efect de modificare a comportamentului societăţii de asigurări, aceasta continuând abuzurile, în doar 11 zile de la ultima amendă. S-a ajuns mult prea departe! A venit vremea pentru aplicarea unor alte tipuri de măsuri în relaţia cu Euroins. Piaţa de asigurări RCA din România este o bombă cu ceas care va exploda sigur anul acesta si va face multe victime”, a declarat Vasile Ştefănescu, Preşedinte COTAR.
 
Astfel, pentru a susţine afirmaţiile făcute mai sus, reprezentanţii COTAR prezintă şi un extras din adresa transmisa de catre Euroins catre RCA.
 
”Totodată, vă facem precizarea modului de calcul al despăgubirii acordate pentru lipsa de folosinţă auto, respectiv a aplicării unui tarif mediu, acesta fiind rezultat, ca şi medie aritmetică a celor 3 oferte de preţ emise de către unităţi prestatoare de servicii similare cu societatea dumneavoastră: S.C. Telcar SRL tarif  77,89 lei/zi închiriere; S.C. Auto Grand rent a car SRL tarif 121,71 lei/zi închiriere; S.C. Auto Stil net SRL tarif 121,71 lei/zi închiriere.”
 
Potrivit COTAR, societăţile de rent-a-car prezentate mai sus de către asiguratorul Euroins fie NU EXISTĂ/SUNT RADIATE, fie nu pot fi identificate în registrele publice. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările