Toate coletele extracomunitare vor fi  redirecţionate către oficiile poştale cu asistenţă vamală: Pot fi ridicate doar cele care primesc „liber”

Toate coletele extracomunitare vor fi  redirecţionate către oficiile poştale cu asistenţă vamală: Pot fi ridicate doar cele care primesc „liber”

Compania Naţională Poşta Română aduce la cunoştinţă clienţilor săi că toate trimiterile cu valoare sub 150 de euro, sosite în regim IOSS (cu TVA plătit la sursă), vor fi îndrumate către oficiile cu asistenţă vamală.

Ştiri pe aceeaşi temă

În subunităţile poştale respective, destinatarii îşi pot efectua singuri declaraţia vamală sau pot apela la un reprezentant vamal local.
 
Această operaţiune va avea loc până când Direcţia Generală a Vămilor (DGV) va finaliza opţiunea de declarare “system to system” a trimiterilor poştale cu valoare redusă, opţiune care va permite procesarea automatizată de către Poşta Română a datelor electronice pentru declararea la vamă. 
 
Deşi trimiterile poştale sosite la import, în regim IOSS, beneficiază de scutire de TVA, întrucât vânzătorul este responsabil de colectarea TVA de la consumatorii din UE, conform procedurilor vamale, acestea trebuie declarate la vamă, în vederea punerii în liberă circulaţie în sistemul informatic vamal.
 
Astfel, având în vedere că, la nivelul autorităţii vamale, în prezent, declararea trimiterilor de tip IOSS şi validarea IOSS nu pot fi făcute altfel decât bucată-cu-bucată, trimiterile cu TVA plătit la sursă vor fi îndrumate către subunităţile poştale cu asistenţă vamală. Destinatarii îşi pot efectua personal declaraţia vamală, pot apela la un reprezentant vamal local sau pot refuza trimiterea. 
 
Clienţii care doresc să facă singuri formalităţile vamale, la nivelul oficiilor poştale cu asistenţă vamală, se pot adresa pentru clarificări privind formalităţile necesare aplicabile începând cu data de 1 iulie 2021, direct autorităţii vamale (birouri vamale – inclusiv personal vamal din cadrul oficiilor cu asistenţă vamală, direcţii regionale vamale, DGV), datele de contact fiind disponibile pe pagina de internet www.customs.ro.
 
Doar trimiterile care vor obţine liber de vamă din partea autorităţii vamale, la nivelul oficiilor poştale cu asistenţă vamală, vor fi eliberate clienţilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările