Tinmar Energy, furnizor de ultimă instanţă în luna mai. Cât vor plăti cei care nu au încheiat un contract pe piaţa liberă

Tinmar Energy, furnizor de ultimă instanţă în luna mai. Cât vor plăti cei care nu au încheiat un contract pe piaţa liberă

Foto: Arhivă Adevărul

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a desemnat compania Tinmar Energy drept furnizor de ultimă instanţă, în luna mai, pentru clienţii finali care nu au asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă.

Ştiri pe aceeaşi temă

ANRE a aprobat şi preţurile pentru furnizarea de ultimă instanţă în luna mai, astfel, Tinmar Energy are cel mai mic preţ, respectiv 359 lei pe MWh. Urmează Electrica Furnizare, cu un preţ de 401,40 lei pe MWh, E.ON Energie România, cu 489,04 lei pe MWh şi CEZ Vânzare - 505 lei pe MWh.
 
Lista continuă cu Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, ambele companii cu preţul de 698,62 lei pe MWh, transmite Agerpres.
 
„Clienţii care doresc încheierea unui contract cu un furnizor de ultimă instanţă şi al căror contract de furnizare a energiei electrice actual încetează, se pot adresa oricărui furnizor din lista de mai sus.", se mai arată în document.
 
Potrivit ANRE, în cazul în care clienţii sunt beneficiari de serviciu universal, iar solicitarea acestora este anterioară datei de intrare în vigoare a contractului de furnizare a energiei electrice cu furnizorul de ultimă instanţă, contractul va fi încheiat la preţul din oferta de serviciu universal. 
 
În caz contrar, clientul este preluat de către furnizorul de ultimă instanţă la preţul de ultimă instanţă, conform reglementărilor în vigoare
 
Sursa citată menţionează că preţul de ultimă instanţă nu include tarifele reglementate de distribuţie, tariful de transport - componenta de extracţie din reţea - TL, tarif serviciu sistem, contribuţia pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, valoarea certificatelor verzi, acciza, tariful pentru energia reactivă şi taxa pe valoarea adăugată. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările