Teren de 15.000 mp din nordul Capitalei, executat silit de ANAF. Cine era proprietarul

Teren de 15.000 mp din nordul Capitalei, executat silit de ANAF. Cine era proprietarul

Foto Google Maps

Un teren de peste 15.000 de metri pătraţi din Nordul Capitalei, situat între Fântâna Mioriţa şi Podul Băneasa, a fost vândut prin licitaţie de către ANAF, pentru recuperarea unor taxe şi impozite.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Agenţia Naţionalã de Administrare Fiscalã a valorificat, prin licitaţie, un teren intravilan, în suprafaţã de 15.210 mp., situat în Bucureşti, Aleea Mateloţilor nr. 31-43, sector 1. Licitaţia a avut loc în data de 12 februarie 2020, conform procedurii de executare silitã prevãzutã de Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã.
 
La licitaţia organizată de ANAF au participat doi ofertanţi, iar bunul a fost adjudecat la preţul de 16.536.900 de lei (peste 3,4 milioane de euro)”, a informat ANAF, prin intermediul unui comunicat.
 
Terenul era proprietatea omului de afaceri Marian-Jean Căpăţînă, implicat în mai multe tranzacţii imobiliare din Capitală, scrie ziare.com, precizând că banii urmează să acopere o parte din prejudiciul din dosarul fostului primar al Sectorului 6 Cristian Poteraş, condamnat la opt ani de închisoare, pentru abuz în serviciu, privind eliberarea unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane. 
 
În 2015, Curtea de Apel Bucureşti a decis şi desfiinţarea a şase titluri de proprietate pentru terenuri intravilane emise de fostul edil şi mai multe contracte de vânzare-cumpărare.
 
Aceeaşi instanţă, mai scrie ziare.com, a dispus şi confiscarea mai multor sume de bani, printre care şi de 19,9 milioane de euro de la Marian-Jean Căpăţînă, deşi acesta nu a avut nicio calitate în proces.
 
"Dispune luarea măsurii asiguratorii a sechestrului, în vederea confiscării speciale, asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile aparţinând lui Căpăţînă Marian-Jean (Căpăţînă Marco Jean), până la concurenţa sumei de 19.900.000 de euro", se arăta în minuta Curţii de Apel Bucureşti.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: