Teodorovici taie posturi de secretari de stat, la rectificare

Teodorovici taie posturi de secretari de stat, la rectificare

Eugen Teodorovici FOTO Mediafax/Andreea Alexandru

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a declarat marţi că rectificarea bugetară va include o serie de măsuri de restructurare a aparatului de stat, la nivel de secretari de stat şi cabinetele acestora, scrie Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform calendarului anunţat anterior de ministrul Finanţelor prima rectificare bugetară ar trebui efectuată până pe 31 iulie. Teodorovici a declarat însă că procesul de analiză a funcţionarilor se va prelungi şi în august.

La rectificare miniştrii vor prezenta execuţia bugetară şi motivele pentru care sunt într-o situaţie sau alta, a adăugat ministrul, care spune că Finanţele vor prezenta doar principiile de bază ale rectificării.

Pentru administraţiile locale rămâne valabilă suma suplimentară de 1,5 miliarde de lei, a adăudat Teodorovici, înaintea unei întâlniri cu primarii pe tema bugetelor locale.

Ministrul Finanţelor a anunţat un pachet de măsuri menite să eficientizeze cheltuirea banului public, care ar urma să includă şi măsuri privind pensiile speciale, dar şi limitarea unor cheltuieli cum ar fi călătoriile gratuite cu trenul acordate studenţilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: