Teodorovici pune beţe în roate ridicării imediate a popririlor bancare

Teodorovici pune beţe în roate ridicării imediate a popririlor bancare

Eugen Teodorovici a propus să se elimine prevederile privind ridicarea imediată a popririlor FOTO Mediafax

Comisia de buget-finanţe din Senat a eliminat, marţi, la iniţiativa fostului ministru de Finanţe Eugen Teodorovici, modificarea introdusă de Guvernul Orban prin care popririle bancare sunt ridicate imediat după achitarea datoriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernul Orban a dat o ordonanţă de urgenţă prin care, începând cu data de 3 februarie 2020, popririle pe conturile bancare sunt ridicate imediat după plata datoriilor. „În cel mult o oră“, estima ministrul de Finanţe Florin Cîţu.

Proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a fost trimis ulterior în Parlament, pentru a urma parcursul obişnuit de aprobare. În prezent, însă, prevederile se aplică.

Totuşi, marţi, proiectul a ajuns în comisia de buget-finanţe, iar membrii acestui for au eliminat toate prevederile noi privind popririle bancare.

Propunerea a venit de la senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministrul al Finanţelor. El a argumentat că în Camera Deputaţilor se află un proiect iniţiat de el privind reglementarea popririlor, iar dacă Guvernul doreşte, poate propune introducerea noilor reglementări în acel proiect, având în vedere că iniţiativa legislativă din Camera Deputaţilor are termen de adoptare mai apropiat.

Teodorovici a propus, de asemenea, anularea noilor termene stabilite pentru restructurarea de către firme a datoriilor la bugetul de stat. Având în vedere că proiectul de adoptare a Ordonanţei Guvernului 6/2019 privind restructurarea datoriilor firmelor se află încă în dezbaterea comisiilor de specialitate ale deputaţilor, Teodorovici a transmis reprezentanţilor Ministerului Finanţelor că pot introduce noile termene pentru firme în ordonanţa promovată de acesta ca ministru.

Cîţu: PSD îi urăşte pe români                                                                                       

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a reacţionat la decizia comisiei de buget-finanţe, spunând că este „o dovadă că PSD îi urăşte pe români”.

„PSD-iştii din comisia de buget şi finanţe din Senat au eliminat prevederile din OUG 5/2020 prin care ANAF are obligaţia expresă de a ridica imediat, adică în cel mult o oră, popririle pe conturi bancare ale debitorilor, precum şi noile termene stabilite pentru restructurarea de către firme a datoriilor la bugetul de stat. PSD-istii vor ca în continuare românii să se plimbe de la o bancă la alta atunci când au conturile poprite. De ce? Pentru PSD-iştii îi urăsc pe romani şi vor să se răzbune. Mai mult. Este evident acum că PSD-iştii nu vor informatizarea ANAF pentru că îşi pierd sursele de finanţare. Evaziunea fiscală dispare cu informatizarea ANAF şi în acelaşi timp dispare şi finanţarea pentru socialişti”, a scris Cîţu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: