Teodorovici le promite primarilor 1,4 miliarde de lei, dacă rămâne în funcţie

Teodorovici le promite primarilor 1,4 miliarde de lei, dacă rămâne în funcţie

Eugen Teodorovici FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat luni că va aloca prin hotărâre de Guvern 1,4 miliarde lei către primării, vineri, după moţiunea de cenzură.

Eugen Teodorovici a negat afirmaţia premierului Viorica Dăncilă potrivit căreia vineri se va discuta o rectificare bugetară.

„1,4 miliarde de lei (vor fi alocaţi primarilor, n.r.). Suma acoperă cheltuieli legate de partea de funcţionare a primăriilor”, a declarat, luni, ministrul Finanţelor.

Teodorovici a precizat că banii, prevăzuţi în OUG de rectificare a bugetului din august, din vor fi daţi unităţilor administrativ-teritoriale (UAT) indiferent de rezultatul moţiunii de joi. Suma alocată acoperă o mare parte din cheltuielile de funcţionare ale primăriilor, salarii, cheltuieli sociale, precum şi o parte din achiziţiile de bunuri şi servicii. „Sumele vor fi distribuite total transparent”, a spus ministrul.

Teodorovici a spus că ministerul pe care îl conduce lucrează atât la bugetul penru anul viitor, cât şi la rectificarea bugetară de toamnă, care ar urrma să apară la finele lunii noiembrie.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat duminică, la Huşi, că vineri va avea loc rectificarea bugetară. Şedinţa de Guvern anunţată de premier ar urma să aibă loc la o zi după dezbaterea moţiunii de cenzură, în urma căreia opoziţia dă ca certă căderea Guvernului.

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a declarat, la RFI, că rectificarea bugetară anunţată de premierul Viorica Dăncilă pentru vineri este „mită pe faţă”. „Este clar o mită, pe care Guvernul Viorica Dăncilă o promite. Deci cei care nu vor vota (moţiunea) vor avea beneficiile vineri, la această rectificare bugetară. Este mită pe faţă”, a spus el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: